Vibeke Skofterud omkom i vannskuterulykke

Politiet i Agder bekrefter at det var den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud som omkom i en vannskuterulykke i Arendal natt til søndag.

Skofterud ble 38 år gammel.

– Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St.Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannskuter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannskuterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker politiets pressemelding.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier Alsaker.

Skofterud var aktiv som langrennsløper på toppnivå fra årtusenskiftet frem til hun la opp i 2015. Hun satset da på en karriere innen TV, og jobbet blant annet som Eurosport-ekspert under årets OL i Pyeongchang.

Som langrennsløper var Skofterud blant annet med på stafettlaget som tok gull i Vancouver-OL. Hun har også fire VM-medaljer, to av dem stafettgull.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);