William Poromaas harde kritikk av norske skilandslaget – etter de store problemene: «Selvfølgelig er det dårlig»

Det stormer i det norske skiforbundet.

Da er ikke svenske William Poromaa blyg med kritikken.

– Det er nasjoner som sliter betydelig hardere, sier han.

Norges Skiforbund har det ikke lett for tiden. Nylig gikk foreningens langrennssjef Espen Bjervig av på grunn av manglende motivasjon.

Samtidig forholder de seg til at storstjernen Johannes Høsflot Klæbo fortsatt ikke har landslagskontrakt med to måneder igjen til VM, og at Kristine Stavås Skistad har valgt å stå utenfor landslaget.

«Trist»

På toppen av det har forbundet store økonomiske problemer og klarer knapt å få budsjettet sammen. Trist, synes William Poromaa (22).

– Det er selvfølgelig trist hvis økonomien er dårlig. Selvfølgelig er det dårlig hvis det går i feil retning. Vi må utvikle oss og vil at idretten skal gå fremover, å gå bakover er aldri bra, sier han under en pressekonferanse, sier han til Sportsbibelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Shutterstock

Om nordmennene, tross kaoset, klarer å levere neste sesong, er det imidlertid ingen tvil om, ifølge den svenske skiløperen.

– Det kommer garantert raske nordmenn i år også, så det er ingen vits å tenke på om de blir raske eller ikke, det blir de. Og det er bare å trene og forberede seg på å slå dem, selv om de er på sitt beste, sier Poromaa.

Poromaas harde kritikk

Blant flere norske medier er det stor bekymring for forbundet og dets økonomiske vanskeligheter. Men Poromaa mener de bør realisere sin posisjon i skiverdenen.

– Jeg tenker at der kan man sikkert åpne øynene litt og se hvordan alle de andre nasjonene har det også. Det er tross alt de som har det enda vanskeligere enn Norge, så det blir litt feil å sitte og si at man har det skikkelig tøft når det er nasjoner som sliter mye hardere, sier han til Sportsbibelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Heiko Junge / NTB

22-åringen presiserer at han ikke mener at nordmennene ikke har rett til å klage.

– Jeg mener bare at man nok må være litt ydmyk også og se at det er andre nasjoner som har det utrolig mye tøffere enn de har. Da er jeg klar over at man ikke vil rygge og at vi sammen ønsker å drive sporten fremover. Men du får kanskje se litt av helheten også.