Den danske stjernen åpner for deal med svenskene – for å sende Norge hjem fra VM

Seieren mot Sverige har satt Norge i en god posisjon til å nå semifinalen i VM. Men «avtalt» spill mellom to av våre naboer kan stikke kjepper i hjulene for avansement.
– Det er ingen som liker Norge, sier den danske stjernen Henrik Møllgaard.

ANNONSE: Norge er nære en semifinale i VM med seier mot Ungarn. NordicBet følger hele mesterskapet tett og gir å et gratisspill for 200 kr til alle deres spillere – hver uke gjennom hele mesterskapet.

Norge vant naboduellen mot Sverige 30-27 i en kamp Magnus Jøndal storspilte med hele elleve scoringer. Nå gjenstår kun én kamp av mellomspillet  som skal kåre de fire semifinalistene.

Norge bør helst slå Ungarn i siste kamp for å gå videre, men er også avhengig av resultatet mellom våre skandinaviske naboer. Vinner Sverige med tre eller fire mål går nemlig begge lagene videre – på bekostning av Norge.

ANNONSE: Norge er nære en semifinale i VM med seier mot Ungarn. NordicBet følger hele mesterskapet tett og gir å et gratisspill for 200 kr til alle deres spillere – hver uke gjennom hele mesterskapet.

Åpner for «avtalt spill»

Det er et scenario som ikke er helt utenkelig skal vi tro danske Henrik Møllgaard.

– Vi kan fikse en avtale her og nå. Det er ikke noe problem. Vi slår gjerne ut Norge. Det er ingen som liker Norge, sier han med et glimt i øyet ifølge Expressen.

Danskenes aller største stjerne Mikkel Hansen beroliger likevel det norske folk.

– Det finnes selvsagt tilfeller i kamper der det kan bli et slikt scenario. Det blir noe taktisk vi må forholde oss til. Men vårt fokus ligger på å vinne kampen. Vi må beholde den gode følelsen vi har. Vi har vunnet sju strake kamper og vil gjerne ha en åttende seier, sier han ifølge den svenske avisen.

Reprise fra fotball-EM

Expressen trekker paralleller til fotball-EM i 2004, der Danmark og Sverige hadde et lignende utgangspunkt før siste gruppespillkamp. Begge lag var videre med uavgjort, noe som også ble resultatet, til stor fortvilelse for Italia. Den danske forsvarskjempen Møllgaard husker situasjonen godt.

Ja, selvsagt. Det var fantastisk. Helt suverent, sier Møllgaard.

– Dette er ikke noe problem, sier han videre med et smil.

Svenskenes Mattias Zachrisson, som før gårsdagens kamp hevdet hardnakket at Sverige var Norges storebror i håndballsammenheng, forsikrer om at Sverige og Danmark ikke har en avtale om å sende ut Norge.

– Det er vanskeligere å spille på resultat i håndball enn i fotball. Og det er absolutt ikke noe vi har planer om å gjøre, sier han til avisen.

ANNONSE: NordicBet deler ut gratisspill og spins under hel håndball-VM. Meld deg på her!

Del artikkelen hvis du håper at Norge vinner håndball-VM! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);