Svenskens dristige utspill – før kveldens VM-thriller

Det brygges opp til naboduell i VM i kveld. Før skjebnemøtet er det umulig å spå hvem som vil stikke av med seieren. 
Det står i hvert fall ikke på selvtilliten hos «Söta bror».

ANNONSE: I kveld starter Norges vei mot VM-gull for alvor. Følg dramaet fra mesterskapet med NordicBet. Alle spillere får et gratisspill til en verdi av 200 kr – hver uke gjennom hele mesterskapet.

I kveld er det duket mellom skjebnekamp for Norge. Tapet mot Danmark i gruppespillet gjør at Christian Berges mannskap etter alt å dømme må slå Sverige for å ta seg videre til semifinale. Etter gårsdagens seier mot Egypt står det norske laget med fire poeng – to bak Sverige som har vunnet alle sine kamper hittil i mesterskapet.

Uenige om favorittstempel

Før naboduellen er det vanskelig å peke ut en favoritt av de to lagene. Begge er blant bookmakernes favoritter til å gå hele veien til finalen. Historisk sett har det blågule hatt overtaket mellom lagene.

Etter norsk suksess i de siste par mesterskapene er det derimot ikke lenger opplest og vedtatt hvem som er «storebror». De norske guttene mener det er veldig jevnt.

– Det er likt for øyeblikket. Denne kampen vil avgjøre, sier Espen Lie Hansen til Aftonbadet.

..og får støtte fra Torbjørn Bergerud:

– Historisk sett er jo Sverige større. Og de har kanskje flere spillere i større ligaer, men vi er ganske jevne, mener han.

Norges beste mot Egypt mener det er fordel Sverige:

– Sverige tok EM-sølv i fjor, så akkurat nå kan vi si at de er favoritter, sier Magnus Abelvik Rød til avisen. Han innrømmer samtidig at det er noe ekstra spesielt å slå naboene.

– Klart det er ekstra deilig å slå Sverige. Rivaleriet er stort og jeg har mange svenske lagkompiser i Flensburg, avslutter han.

Kveldens motstandere har også delte meninger om storebror-tittelen.

– Det er bare dagsformen som avgjør, mener Niclas Ekberg.

Lagkompisen Mattias Zachrisson har derimot ingen problemer med å ta på seg favorittstempelet.

– Det er hvert fall ikke Norge. Vi kom til finalen i fjor og selv om de slo oss så er vi storebror nå, sier han til avisen.

ANNONSE: I kveld starter Norges vei mot VM-gull for alvor. Følg dramaet fra mesterskapet med NordicBet. Alle spillere får et gratisspill til en verdi av 200 kr – hver uke gjennom hele mesterskapet.

Klarer vi å slå de arrogante svenskene? Del artikkelen hvis du heier på Norge i kveld! ?? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);