Den avgjørende detaljen i Haalands kontrakt som får storklubbene til å steile – så mye kan supertalentet koste

Etter kun et halvt år i Dortmund-drakten linkes allerede Erling Braut Haaland vekk fra klubben. Ifølge rapportene er det en klausul i kontrakten som kan være gull verdt for storklubbene i jakten på ungguttens signatur.

Samtlige storklubber i Europa ligger angivelig langflate etter Erling Braut Haalands signatur. Blant klubbene som skal være interessert finner vi både Liverpool og Real Madrid.

Real Madrid er klubben som har vært hyppigst koblet mot nordmannen som flere ganger har prydet forsidene til spanske aviser forbindelse med en potensiell overgang.

Rapporter skal ha det til at Zinedine Zidane ønsker å sette sammen en ny stjernetrio på topp bestående av Eden Hazard, Kylian Mbappé og nevnte Haaland.

Managerne ønsker dermed å bytte ut både Gareth Bale og Karim Benzema, som sammen med Cristiano Ronaldo, bidro sterkt til det historiske Champions League-hattricket.

Foto: AP Photo/Michel Euler

Engelske medier: Overgangsklausul som aktiveres i 2021 eller 2022

Nå melder at Liverpool Echo at det finnes en overgangsklausul i Haalands kontrakt som aktiveres enten sommeren 2021 eller 2022. Klausulen skal ligge på «bare» 63 millioner pund – tilsvarende rundt 780 millioner norske kroner.

For en 19-åring som allerede har gjort seg bemerket i Champions League og Bundesliga kan dette være som et røverkjøp å regne. Ifølge Transfermarkt ligger nemlig markedsverdien til spisstalentet allerede et godt stykke over denne klausulen.

I tillegg er det ikke veldig mye mer enn de 60 millioner euroene Real Madrid punget ut for Luka Jovic fra Eintracht Frankfurt forrige sommer.

Serberen har enda ikke slått til i den spanske hovedstaden og linkes allerede bort fra Los Blancos, som kan gjøre plass til Erling Braut Haaland på topp for Real.