Trenerens overraskende ord om Haaland før nye kampen: «Hans fysisk tilstedeværelse på toppen…»

Erling Braut Haaland (19) er en spiller på alles lepper, og anses som et av verdens største fotballtalenter.

Siden begynnelsen av 2019/20-sesongen har tenåringen bøttet inn mål for både Red Bul Salzburg og Borussia Dortmund.

Den tyske Bundesligaen var satt på vent i flere måneder, som følge av Covid-19, men forrige helg ble serien startet opp igjen. Da møtte Dortmund rivalene Schalke 04, og det tok ikke lang tid før Haaland fant nettmaskene.

Etter 28 minutter tok Dortmund ledelsen, da lillebroren til Eden Hazard, Thorgan Hazard fant Haaland med et perfekt timet innlegg mellom forsvarer og keeper. Den lysluggede 19-åringen styrte ballen i lengste hjørne, bak en sjanseløs Schalke-målvakt.

Kampen ble spilt for tomme tribuner og spillerne på innbytterbenken satt med en meters avstand og munnbind på. Feiringene var også veldig reduserte, da spillerne ønsket å holde avstand når de hadde muligheten.

Trenerens ord om Haaland

Lørdag vil Borussia Dortmund stå ovenfor Wolfsburg, klokka 15.30. Fredag ble det holdt pressekonferanse i anledning den kommende kampen, hvor Wolfsburg-trener Oliver Glasner (45) hadde mye å si om Dortmunds nye stjernespiss.

Under pressekonferansen skryter Glasner overraskende mye av den høyreiste nordmannen.

«Han er en kraftfull og tøff midtspiss som Dortmund har søkt etter lenge, som de manglet. Med kombinasjonen med deres gode vinger, Hazard, Brandt, Reyna og Sancho, som er veldig raske og hans fysisk tilstedeværelse på toppen har gjort Borussia Dortmund mye bedre», sier Glasner om Erling Braut Haaland.

SE pressekonferansen her!

Les også: Arsenal-stjernen Pierre-Emerick Aubameyang kaster seg inn i ny sport: «Det kommer til å bli vilt»

Står ovenfor vanskelig utfordring

Lørdagens kamp på Volkswagen arena kommer til å bli alt annet enn lett for Borussia Dortmund, da Wolfsburg ligger på en solid 6.-plass på tabellen og har gjort det svært bra på gressmatta de siste kampene i Bundesligaen.

Wolfsburg vant 2-1 over Augsburg på bortebane under gjenåpningen av den tyske serien.

Haaland har nettet ti mål i Bundesligaen på sine ni kamper. Tror du han får sitt ellevte mot Wolfsburg denne helgen?