4 uforglemmelige Champions League-kamper nordmenn fortsatt husker

Champions League blir ofte sett på som den gjeveste klubbturneringen i verden å vinne. Også nordmenn har vært involvert, og det har vært mange kamper med norske i aksjon som har brent seg fast i minnet.

De fleste Champions League-oppgjør har stor kvalitet, men noen er bedre enn andre og andre husker man av helt andre årsaker. Her er uansett fem uforglemmelige Champions League-kamper:

Champions League-finalen i 2005 Liverpool – Milan 3-3 (6-5 etter straffer):

For mange er dette kanskje den Champions League-kampen man husker aller først. Liverpool hadde endelig klart å komme seg til Champions League-finalen igjen, men fikk en forferdelig start i Istanbul. Liverpool lå under 0-3 til pause. Ingen trodde det var mulig å snu det, men så kom seks magiske minutter. Steven Gerrard scoret i det 54. minutt og så Vladimir Smicer etter 56 minutter. I det 59. minutt var Liverpool tilbake i kampen igjen etter scoring av Xabi Alonso. Deretter trakk kampen i ut i straffer, der Liverpool vant 3-2 og sikret seg tittelen med norske John Arne Riise på laget. Det hele kalles «Miraklet i Istanbul».

Milan – Rosenborg 1-2 i 1997:

For mange nordmenn er dette en av de største kampene i Champions League, og det er trolig den største prestasjonen av en norsk klubb i Europa gjennom tidene. Rosenborg kunne gå videre til kvartfinale i Champions League, men da måtte Milan på San Siro slås i siste gruppespillkamp. Ingen trodde på det, men Nils Arne Eggen gjorde det magiske. Harald Martin Brattbakk sendte Rosenborg i ledelsen etter en halvtime, men Christophe Dugarry utlignet ett minutt etter pause. Da trodde alle at det skulle snu for italienerne, men det lille norske laget ville det annerledes. Vegard Heggem ble matchvinner i det 70. minutt og Rosenborg tok seg videre til kvartfinale, der det sa stopp mot Juventus etter 1-1 på hjemmebane og tap 0-3 på bortebane.

Champions League-finalen i 1999 Manchester United – Bayern München 2-1:

Manchester United havnet tidlig under mot Bayern og stanget mot veggen. De klarte ikke å utligne og Sir Alex Ferguson byttet innpå Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær. Ett minutt på overtid utlignet Sheringham til 1-1, og tre minutter på overtid avgjorde Solskjær med sin 2-1-scoring. Solskjær matchvinner-scoring er definitivt en av grunnene til at kampen huskes så godt av nordmenn.

Champions League-semifinale i 2009 Chelsea – Barcelona:

Norske Tom Henning Øvrebø ble satt opp som dommer i kampen. Det hele gikk lenge bra, men mot slutten begynte det å koke. Chelsea var lenge videre med 1-0-ledelse etter 0-0 i Barcelona. Mot slutten av kampen ropte Chelsea-spillerne på straffe flere ganger, men Øvrebø lot spillet gå. Så scoret Barcelona på overtid, og det stod 1-1. Barcelona var videre på bortemål og Chelsea kom ikke tilbake. Da rant det over for flere av Chelsea-spillere som var rasende på Øvrebø. London-laget ble snytt for minst et straffespark og også fansen var i harnisk. Øvrebø mottok i ettertid flere drapstrusler.

Del videre på Facebook hvis du også husker disse historiske øyeblikkene fra Champions League!