Bildene av Erling Braut Haaland vekker sterk oppsikt: «Hadde vært rasende»

Erling Braut Haaland (23) er kanskje blitt verdens mest kjente nordmann.

Spissen var en braksuksess forrige sesong, etter at han ble hentet til Manchester City fra Borussia Dortmund.

I hans første sesong på balløya vant han trippelen med Man City. Det er første gang en klubb vinner Premier League, Champions League og FA Cupen i en og samme sesong siden Manchester United gjorde det i 1999.

Haaland har etablert seg som en av verdens beste fotballspillere, etter ble Premier Leagues toppscorer med hele 36 scoringer. Totalt scoret han 52 mål på 53 kamper i alle turneringer.

Ofte ville en spiller som kan vise til slike tall, vinne Ballon d’Or, prisen for verdens beste spiller.

Men under kåringen av Gullballen havnet nordmannen på andreplass, bak legendariske Lionel Messi.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erling Braut Haaland feirer 1-0-målet under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Georgia på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB

Bildene vekker oppsikt

Tirsdag spilte Erling Braut Haaland Champions League-fotball for Manchester City mot sveitsiske Young Boys.

Nordmannen spilte fra start, og rakk å score to ganger før han ble tatt av banen etter timen spilt.

Han satte ballen sikkert i venstre hjørne på straffespark til 1-0, før Phil Foden satte inn 2-0 rett før pausen.

I andre omgang la nordmannen på til 3-0 på spektakulært vis, da han løp på tvers av sekstenmeteren og banket ballen i motsatt kryss bak en sjanseløs Anthony Racioppi.

Men det var etter pausen, på stillingen 2-0 til Man City, at nordmannen igjen fikk oppmerksomheten rettet mot seg.

Young Boys-midtstopper Mohamed Aly Camara gikk bort til superspissen på vei til garderoben, og fikk drakten til Haaland.

Ekspert reagerer

På tross av at Haaland hadde allerede satt en straffe i mål, ble dette øyeblikket en snakkis under pausepraten for ekspertene.

Eksperten Keith Curle, som har tidligere spilt på Manchester City, var ikke imponert over Camaras oppførsel.

– Det jeg tenker på er hvordan jeg selv ville reagert som spiller eller manager i garderoben. Hvis jeg var en spiller og en annen spiller kom inn med en suvenir fra kampen, hadde jeg vært rasende, sier han til Sky Sports.

Han er tydelig på hvordan Camara burde ha løst det.

– Gjør det etter kampen. Da er det ingen problemer. Men ikke under kampen, når du ligger under 2-0.

Hva synes du om å bytte drakt før kampen er over?

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.