Ble kritisert heftig etter kvinnenes landskamp – nå svarer Lagerbäck

Herrenes landslagssjef svarer på den stormende kritikken laget mottok etter at de ikke møtte opp for å se kvinnenes skjebnekamp mot Nederland tirsdag kveld.

Norges kvinnelandslag slo Nederland 2-1 tirsdag kveld. Den fantastiske bragden sørget for avansement til neste sommers VM i Frankrike.

5134 tilskuere hadde møtt opp på Intility Arena for å heie frem laget. Blant dem var ikke herrelandslaget, som tar imot Kypros på Ullevaal på torsdag.

Det førte til reaksjoner, blant annet fra flere av spillerne på kvinnelandslaget. Flere fans uttrykte også skuffelse på sosiale medier.

Nå svarer landslagssjef Lars Lagerbäck på kritikken.

– Jeg har full respekt for at folk synes noe om det, og man må få synes hva man vil. Men det er helt og fullt mitt ansvar. Jeg vurderte det slik at det ikke var bra for våre forberedelser å dra dit. Det har absolutt ikke om disrespekt mot damelandslaget, sier svensken til VG.

Han begrunner valget på følgende måte:

– De har noen timer ledige på ettermiddagen, deretter er det middag og lagmøte. Det er ganske viktig for disse guttene å holde rytmen når det gjelder matinntak og de brenner 4–5000 kilokalorier. Det å sitte i bussen så lenge, ikke få en skikkelig middag der borte på stadion anser jeg som helt umulig.

Herrelandslaget møter Kypros 20:45 på torsdag.

Hva synes du om dette? Si din mening i kommentarfeltet!

VM-klare: Dette sier landslagssjefen og kapteinen om en eventuell Hegerberg-retur

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);