Mektige hyllestene til norske stjerneskuddet – gir liv i EM-drømmen: «Endelig»

Torsdag sikret Norge seg tre nye poeng i EM-kvalifiseringen da Kypros ble slått 4-0.

Etter en treg start på kvalifiseringen, ser det ut til at Ståle Solbakkens menn har funnet formen før den store kampen mot Spania.

Norge ligger nå på 3. plass i gruppa, bak Skottland og Spania.

Norge tok ledelsen etter halvtimen, da Alexander Sørloth hamret ballen inn via en kyprioter rett utenfor sekstenmeteren.

Etter pause fortsatt Norge å ha mye ball, og i det 65. minutt smalt det endelig fra Erling Braut Haaland, som satte ballen i nettaket etter et flott nedtak.

Utover i omgangen ble ungguttene Antonio Nusa og Oscar Bobb byttet innpå, og 18-årige Nusa fortsatt der han slapp fra forrige landskamp.

Han markerte seg med en gang, og rundlurte Kypros sin høyreback fra start til slutt.

I det 72. minutt dro Club Brugge-vingen seg fri på kanten og la et perfekt innlegg til superspissen Haaland, som gjorde ingen feil og la på til 3-0.

Benfica-stjernen Fredrik Aursnes satte sitt første landslagsmål og dermed var seieren overbevisende for Solbakkens menn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gode prestasjoner

I Sportsbibelens kommentarfelt på Facebook har flere spillere blitt trukket frem etter gårdsdagens 4-0-seier.

Martin Ødegaard spilte en ny god kamp, og Erling Haaland scoret to nye mål og jakter Jørgen Juves scoringsrekord.

Til tross for at våre største stjerner spilte en meget god kamp, var det andre spillere som får oppmerksomheten etter seieren.

Antonio Nusas innhopp fikk en 8 av 10 av folket i TV 2s spillerbørs.

En seer kommenterer: «Nusa må være det største talentet vi har hatt i Norsk fotball.»

Nusa står nå med 1 mål og 4 assist på 3 kamper for Norge.

Sander Berge hylles

Sander Berge spilte en meget god kamp mot Kypros.

Kommentator Jesper Mathisen sa under kampen, etter at Berge hadde avfyrt et knallhardt skudd fra distanse:

«Dette er en av Sander Berges bedre landskamper.»

Berges prestasjoner gikk ikke ubemerket forbi.