Da Thierry Henry sendte Highbury i ekstase - med bare to touch - Sportsbibelen

Da Thierry Henry sendte Highbury i ekstase – med bare to touch

Kampene mellom Manchester United og Arsenal har produsert mange store Premier League-øyeblikk.
Et av dem kom i oktober 2000, da Thierry Henry hentet frem noe helt spesielt – og scoret et mål som sikkert vil bli snakket om så lenge det spilles fotball.

ANNONSE: Gjør Premier League-gleden enda større ved å spille hos Betsson. Om du setter inn 5000 kroner, får du nå hele 10 000 å spille for. I tillegg får du 250 gratisspill til håndball-VM!

Det var en klar oktoberdag da de to erkefiendene møttes til dyst på Arsenals gamle og tradisjonsrike hjemmebane. United hadde enda ikke tapt en kamp i løpet av sesongen. Det ønsket «The Gunners» å gjøre noe med.

Som vanlig i disse oppgjørene var tenningsnivået skyhøyt, men etter en halvtimes spill hadde ingen av lagene klart å trenge gjennom motstanderen.

Men da målet kom, var det nesten ut av ingenting. David Beckham fikk gult kort etter å ha laget et Arsenal-frispark på mitdbanen. Nwankwo Kanu tok det hurtig og sendte ballen til Gilles Grimandi, som sendte en hard pasning opp mot en feilvendt Thierry Henry, på kanten av Uniteds 16-meter. En relativt ufarlig situasjon.

Henry visste imidlertid hva han skulle gjøre. Franskmannen chippet ballen opp til seg selv, før han snudde og skjøt på volley i samme bevegelse. Ballen gikk i en perfekt bue og landet i landsmannen Fabien Barthez» lengste kryss.

Highbury gikk fullstendig bananas. Bare se målet i videovinduet under: 

[arve url=»https://youtu.be/8qy5iZh86e4″ /]

Mange vakre mål har blitt scoret opp gjennom Premier League-historien, men dette må være et av de flotteste. Thierry Henry endte til slutt opp på 175 Premier League-mål. 17 av dem kom samme sesong som denne perlen mot United.

LES OGSÅ: Fem bevis på at Arsenal – Manchester United er hatoppgjøret fansen elsker

Til og med Sir Alex innrømmet at målet var noe helt spesielt.

– Du kan ikke gjøre noe med et slikt mål. Jeg kunne ikke tro det, sa Ferguson etter kampen, ifølge The Guardian.  

ANNONSE: Hos Betsson kan du spille på alle kampene i Premier League – og vinne store penger. Nå får du hele 10 000 kroner å spille for om du setter inn halvparten av denne summen. I tillegg får du 250 gratisspill til håndball-VM.

Del denne artikkelen hvis du også synes at dette var en skikkelig perle!