Svenske stjernen Armand Duplantis sitt utspill om Karsten Warholm – bekrefter nå etter alle ryktene: «Kjempegøy»

Den svenske stjernen Armand Duplantis er tidenes beste stavhopper.

Nå bekrefter han at det blir en duell i feil idrett – med en av friidrettens største stjerner, Karsten Warholm.

– Vi ønsker å gjøre det i en ekte konkurranse, sier «Mondo».

Armand Duplantis er i full gang med å forberede seg til et av høydepunktene i karrieren. Om mindre enn to måneder skal Mondo konkurrere i OL i Paris, og å si at han er storfavoritt, ville være en underdrivelse.

Bekrefter nå

Duplantis har vunnet nesten alle konkurranser han har deltatt i de siste årene, og han har allerede satt verdensrekord denne sesongen. Men rett etter OL, der håpet er nye rekorder og fremfor alt et nytt OL-gull, endrer «Mondo» fokus fullstendig.

Det har lenge vært snakk om en duell mellom Duplantis og sensasjonen Karsten Warholm. Nordmannen har verdensrekorden på 400 meter hekk, og «Mondo» har antydet at han kan gi Warholm kamp om pengene på 100 meter. Nå bekrefter «Mondo» at duellen etter alt å dømme blir gjennomført.

– Etter OL. Det er ikke offisielt, men jeg prøver å løse det, og det vil snart bli løst. Han vil gjøre det, og jeg vil også gjøre det, sier Duplantis i podkasten Sporthuset, ifølge SVT.

«Det kommer til å bli kjempegøy»

Duplantis er også tydelig på at han ønsker at duellen skal finne sted på et større arrangement.

– Vi ønsker å gjøre det i en ekte konkurranse. Kanskje før eller etter en av de siste Diamond League-gallaene. Det blir kjempegøy for oss begge, sier han.

Foto: Shutterstock

«Mondo» har også andre, storslåtte planer når det gjelder løping. Duplantis forteller at han, sammen med andre stjerner, har lyst til å slå en svensk stafettrekord.

– Jeg tenker på stafetten og på å slå den svenske rekorden der sammen med Henrik (Larsson) og Isak (Hughes). Jeg tror jeg kan gjøre en god etappe, sier Duplantis, som også peker på den perfekte muligheten for rekordforsøket:

– Foran det svenske publikummet på Finnkampen på Stockholm Stadion hadde vært den beste timingen.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev