De norske jentenes ord om EM-smitten: – Regner med å møte friske spillere

Dette sier de norske jentene om arrangørens «smitteboble».

ANNONSE: Tipp vinneren av Håndball EM og få et gratisspill for hver kamp laget vinner – hent tilbudet HER

Det nærmer seg avkast i Danmark hvor de norske jentene er blant favorittene til å vinne EM-gull. Det er derimot ikke det sportslige som har vært hovedfokuset før gruppespillet drar i gang.

Etter at én rumensk spiller testet positivt etter ankomst i Danmark kom det enda en ny positiv test på tirsdag. Det er derfor knyttet stor spenning til hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg etter hvert som mesterskapet kommer i gang.

I tillegg til to positive tester i den rumenske troppen har også samtlige andre nasjoner i Norges gruppe fått påvist smitte i forkant av mesterskapet. For Norges del venter målvakt Silje Solberg fortsatt hjemme i Ungarn på klarsignal til å slutte seg til den norske troppen etter en positiv test.

ANNONSE: Tipp vinneren av Håndball EM og få et gratisspill for hver kamp laget vinner – hent tilbudet HER

Dette sier de norske jentene

De norske jentene er på tross av urolighetene ved godt mot. Strekspiller Heidi Løke forteller at de norske spillerne føler seg trygge og har tillit til arrangørens retningslinjer.

– Det er litt kjedelig å komme inn med smitte, men jeg føler at vi har det ganske trygt her og vi følger et strengt testregime med prøve annenhver dag. Så jeg føler meg ganske trygg på at vi spiller mot friske spillere, sier hun ifølge TV2.

Heidi Løke er klar for Håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB

En annen veteran, Marit Malm Frafjord, velger også å ta ting som det kommer og tror at systemet som er på plass vil fungere.

– Så jeg regner med at vi møter friske spillere i kamp. Det er selvfølgelig synd at spillere ikke får spille mesterskapet fordi de er ute på grunn av korona, men vi forholder oss til at vi skal møte Polen i første kamp. Romania får vi bare ta når det kommer. Vi får ta den gode, gamle, kjedelige med én kamp om gangen, sier Malm Frafjord til samme kanal.