Ekspertens store frykt før EM i Håndball: «Dette kan bli…»

Håndball-EM i Danmark er like rundt hjørnet og det norske folket venter i spenning. Torsdag 3. desember begynner turneringen, hvor Norge møter Polen i sin første kamp i gruppespillet.

Mange TV-seere drømmer om å se de norske håndballstjernene løfte EM-trofeet når mesterskapet er over. Men det er selvfølgelig ikke det eneste som skaper stor spenning rundt EM.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Covid-19 herjer rundt i om verden og smittetallene ser ikke lovende ut. For øyeblikket ankommer de forskjellige deltakende håndball-nasjonene inn i Danmark.

Og i Norges gruppe alene, er det koronatrøbbel i hver enste leir. I den norske troppen er det Silje Solberg som har blitt rammet av koronaviruset og hun kommer til å stå over mesterskapet. Katrine Lunde har blitt hentet inn som erstatning.

Les også: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Alle nasjonene i Norges gruppe rammet

Selv med strenge tiltak og skjerming av spillerne som skal delta i mesterskapet har det vært smitte innad i de forskjellige spillertroppene.

Tyskland sin trener Henk Groener har fått påvis koronaviruset og har ikke blitt med på reisen til Danmark, som følge av resultatene. Ingen av de tyske spillerne har fått påvist viruset og har ankommet Danmark.

Det har vært påvist smitte hos flere spillere i bruttotroppen til det polske landslaget blant annet, men etter negative tester på utøverne som ble tatt ut, gikk det med et nødskrik for det polske landslaget, som ankommer Kolding tirsdag.

Romania har det verre, da strekspilleren deres, Crina Pintea, mottok en positiv koronatest like før avreisen til Danmark.

ANNONSE: Tipp vinneren av Håndball EM og få et gratisspill for hver kamp laget vinner – hent tilbudet HER

«Kan bli et kaos uten like»

Den store frykten, ifølge håndballekspert Bent Svele, er at det forekommer smitte innad i en av de deltakende nasjonene .

«Jeg frykter at dette kan bli et kaos uten like hvis det kommer inn smitte i et lag og det brer seg og de skal teste og spille og møtes. Jeg håper for arrangørens skyld at de greier å komme unna, men det er vanskelig nå å se at det kan gå», sier Bent Svele til TV 2, like før Håndball EM går av stabelen.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hvordan tror det håndball-EM ender? Tror du det blir korona-drama?