Nora Mørk med klar beskjed om EM-debutanten

Torsdag kveld spilte Norge sin første kamp i håndball-EM mot Polen, og det tok ikke mange minuttene ut i andre omgang før de norske kvinnene fikk en komfortabel ledelse.

Til slutt stod det 35 – 22 til Thorir Hergeirssons utvalgte.

I andre omgang gikk EM-debutant og målvakt, Rikke Granlund (31), ut på banen for å spille sin første mesterskapskamp for Norge. Og der imponerte sisteskansen stort.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Rikke Granlund jubler under kampen mellom Norge og Polen i Sydbank Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB

Mørk med klar beskjed

Det tok hele elleve minutter før Granlund slapp inn et mål, og det endte med åtte redninger på 17 skudd fra de polske motstanderne.

Nora Mørk (29) har ikke spilt for Norge de siste mesterskapene på grunn av skader, men hun var også tilbake med flagget på brystet torsdag kveld og leverte seks mål, og ble dermed kampens toppscorer, sammen med Henny Reistad (21).

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Og etter kampen ga Mørk en klar beskjed om hva hun synes om Rikke Granlunds prestasjoner på håndballbanen.

«Det var helt rått av «Bobbo» (ref Rikke Granlund), men hun er litt sånn typen som ikke virker som hun blir så stresset. Det synes i hvert fall ikke. Det er utrolig gøy at hun får det til, jeg har spilt med henne som yngre og hun er en kul jente, rett og slett. Det var sinnssykt gøy, du så at hun koste seg. Man kan vel egentlig ikke få en bedre debut enn det der. Det var bra og avgjørende for oss at hun kom inn og stengte buret som hun gjorde», sa Nora Mørk til TV 2 etter åpningskampen i EM.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Får fire keepere i løpet av helgen

Til helgen kommer målvaktene Rikke Granlund og Emily Stang Sando til å få hardere konkurranse, da Katrine Lunde og Silje Solberg vil slutte seg til den norske troppen.

Lunde og Solberg har vært Hergeirssons utvalgte i mange mesterskap, siden han ble landslagstrener i 2009. Nå blir det spennende å se om Granlund overbeviste nok til å bli værende vokter av buret, eller om hun byttes ut mot Lunde eller Solberg.

Les mer: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Foto: Lise Åserud / NTB

Vi gir Rikke Granlund en 👍for innsatsen hennes mot Polen!