Astrid Uhrenholdt Jacobsen med trist beskjed – legger skiene på hylla

Astrid Uhrenholdt Jacobsen annonserer at hun legger opp som profesjonell langrennsløper onsdag 22. april.

Det bekrefter hun til NRK.

«Jeg har bestemt meg for å kalle en spade en spade. Jeg har nå flere drømmer for mitt liv som helsearbeider, enn for et liv som langrennsløper, så jeg får sette et punktum nå for den delen», meddeler Jacobsen til NRK, før hun fortsetter:

«Det er jo rart. Det har vært rart å ta de telefonene og fortelle til de aller nærmeste, men så er det godt også. Jeg merker nå hvor heldig jeg er, jeg har virkelig noe å lene meg på, og kursen videre er godt staket ut», sier Jacobsen videre, som har igjen ett år av medisinstudiene.

33-åringen meddeler at hun nesten allerede hadde bestemt seg da hun passerte målstreken i Holmenkollen i sesongavslutningen i verdenscupen denne sesongen. Hun meddeler at arbeidet i legepraksisen under koronapandemien har gjort henne enda sikrere på valget.

Les også: Oppsiktsvekkende nyhet om Frida Karlsson (20) etter seieren i Holmenkollen: «Utrolig synd»

Slo gjennom i ung alder

Selv om det er vemodig at Uhrenholdt Jacobsen legger skiene på hylla, kan man se tilbake på karrieren hennes med mye glede. Glede som hun har bragt oss helt siden Sapporo-VM i 2007.

33-åringen fra Heming slo gjennom med et brak da hun ble verdensmester på sprint i Sapporo i 2007, bare 20 år gammel.

Hennes første og eneste OL-gull fikk hun da det norske stafettlandslaget vant i Pyeongchang i 2018. Uhrenholdt Jacobsen gikk 2. etappe.

Uhrenholdt Jacobsen har vunnet seks individuelle verdenscupseire i løpet av karrieren. Den siste kom i januar i år.

Lenzerheide, Sveits 20191229. Astrid Uhrenholdt Jacobsen under sprint finaler i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

La oss hylle Astrid Uhrenholdt Jacobsen for innsatsen sin med det norske flagget på brystet!