Charlotte Kallas ukjente plan – slik skal hun bli best igjen etter den store fiaskosesongen: «Det er nøkkelen»

Charlotte Kalla har vært gjennom en tung sesong.
Nå planlegger hun å gjøre store endringer for å hevde seg.
«Vi vil endre treningen», sier trener Stefan Thomson.

Charlotte Kalla er en av Sveriges beste langrennsløpere, og er fortsatt en av de mest folkekjære vinteratletene svenskene har. Men hennes forrige sesong er noe hun helst vil glemme.

«Har ikke vært veldig gøy»

Svensken hadde det blytungt, og hadde ikke en eneste individuell pallplass gjennom hele sesongen. Men som et lite lyspunkt kom hun på 4.-plass under det siste rennet i verdenscupen for sesongen, på tremila i Holmenkollen. Hun viste god form i rennet og det gav 32-åringen et etterlengtet håp.

Oberstdorf, Tyskland 20170103. Tour de Ski. 3 etappe. 10 km skiathlon kvinner. Ole Morten Iversen gjør en god jobb for svenskene her sammen med Charlotte Kalla. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter den tøffe sesongen har det blitt stilt mange spørsmål om den svenske yndlingen, som vant Tour de Ski tilbake i 2007/08-sesongen, kommer til å fortsette proffkarrieren

Men onsdag kom beskjeden om at Kalla kommer til å satse videre i minst én sesong til.

Les også: Johannes Høsflot Klæbo med oppsiktsvekkende vending: «En beslutning jeg gjør basert på lyst og glede»

Den nye planen

Og nå har Kalla, og treneren hennes, satt sammen en ny plan for å bli blant de beste igjen.

«Vi vil endre treningen på alle parameter sånne at det skal komme løpsøkonomien til gode. Det er nøkkelen og der vi vil legge energien vår», sier Kallas trener Stefan Thomson og fortsetter:

«Grunnfysikken er på et høyt nivå, men når vi har sett og undersøkt er det det vi har kommet frem til. Det handler om å bruke så lite energi som mulig og få all kraften ned i snøen.»

Ellers gjør Charlotte Kalla det klart at hun var veldig frustrert i fjor.

«Jeg vil gjerne ha svar på alle spørsmålene mine, slik at jeg kan få en idé om hvordan jeg skal kunne endre det. Men det var ganske tidlig i treningsåret (i fjor) at jeg følte at vi trengte å bremse. Kroppen har vært vanskelig å kontrollere», forteller 32-åringen.

Nå håper hun at endringene vil gjøre at hun blir i god nok form til å konkurrere om medaljer i VM i Oberstdorf neste sesong.

«Nå vil det handle om å kvalitetssikre mange forskjellige nivåer, både intensitet, styrke og stabilitet, vi vil jobbe med for å gjøre ta innpå de andre så mye som mulig», sier Kalla.

Del for å fortelle oss hva du synes om dette!

Se Kalla ta OL-gull for de svenske stafettjentene i 2014 under: