Den svenske erkerivalens raseri mot Kristine Stavås Skistad

Nå har vi en ny krangel mellom Sverige og Norge.

Norske Kristine Stavås Skistad har satt i gang følelser igjen.

Nå reagerer Linn Svahn kraftig på rivalens upassende oppførsel.

De svenske sprintdamene har hatt en helt strålende start på verdenscupsesongen. Emma Ribom leder hele sprintcupen etter imponerende innsats de fire første løpshelgene og Linn Svahn har funnet tilbake til storformen igjen.

Skistads utspill

Etter flere tøffe år har 24-åringen funnet tilbake til farten igjen og er nummer to i sprintcupen sammenlagt. Men i siste sprintrenn i Trondheim måtte både Svahn og Ribom se seg forbikjørt og sprintet ned av norske Kristine Stavås Skistad.

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter løpet deler hun også ut noen velvalgte ord som får svenskene til å se rødt.

– Vel, jeg snakker ikke med dem. Jeg tror ikke på å bli venn med fienden, sier hun til NRK.

Svahn svarer tilbake

Uttalelsen og den fiendtlige holdningen til sine konkurrenter i sporene gjør Linn Svahn veldig sint.

– Jeg tror alle er her for å gå på ski og konkurrere. Jeg skulle gjerne ønsket at vi snakket etter løp og sa hei når vi varmer opp. Bedre å være venner enn fiender, sier svensken til Dagbladet og får også støtte av landslagstreneren sin.

– Det er en skam. Vi har god stemning i «Fis-familien», som vi kaller det. Det er dumt hvis noen er en fiende. Det er ikke riktig. Det er bra under konkurransen, men ikke utenfor, sier Anders Byström til den norske avisen.

Saken fortsetter etter bildet.

Foto Fredrik Sandberg / TT

Til og med Emma Ribom misliker nordmannens måte å være på, men ønsker likevel å hylle henne som skiløper.

– Jeg har ikke snakket så mye med Kristine. Det har kun vært noen korte ord etter målgang. Jeg vil gjerne bli bedre kjent med henne. Hun er utrolig rask og sterk, jeg er utrolig imponert over hvordan hun utnytter kreftene sine under konkurransene, sier svensken til Dagbladet.

Uansett hva de synes om hverandre som mennesker, er det en sterk rivalisering som motiverer alle til å bli bedre og presse seg under sprintløpene.

– De elsker duellen mot Skistad. Hadde det bare vært svenske utøvere i toppen, hadde det ikke vært moro for TV-seerne. Vi tenker mye på hvordan vi skal slå henne, og jeg tror hun tenker på hvordan vi skal slå oss. Det er et morsomt spill, sier Byström i intervjuet.

Hvem er du enig med?

Del artikkelen og si din mening!

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev