Det svenske raseriet mot Norge etter Verdenscupen – Linn Svahn kommer nå med en løsning: «La oss dra dem hit»

Verdenscupkonkurransene i Trondheim gikk ikke helt smertefritt. Noe som ikke gikk upåaktet hen hos de svenske skiløperne. – Jeg tenkte faktisk mer på nordmennene, sier Moa Lundgren til Sportbladet.

De vellykkede svenske resultatene fortsetter å rulle inn i verdenscupen. I helgens tre stevner i Trondheim ble det totalt fire pallplasseringer, og Calle Halfvarsson var svært nærme etter en fjerdeplass.

Verdenscup-kritikk

De fire pallplassene stod Ebba Andersson for, med seier i skiathlon, pluss tredjeplass på 10 kilometer klassisk. Linn Svahn og Emma Ribom leverte også, da de tok andre- og tredjeplassen på sprinten.

Våren 2025 arrangeres ski-VM i Trondheim. Helgens verdenscupstevner ble derfor kalt «prøve-VM», men alt gikk ikke helt perfekt.

Miljøaktivister gikk på banen under herrenes skiathlon, sprintbanen ble kritisert av nordmannen Pål Golberg, og trafikken rundt byen og arenaen ble kritisert.

LES OGSÅ: Linn Svahns ærlige ord om Kristine Stavås Skistad – sier nå nøyaktig hva alle tenker om duellen: «Det trengs»

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Ulf Palm / TT 

Svahns stikk

Dessuten var det ikke den folkefesten det har vært snakk om før.

Ingen av dagene nådde seertallet på mer enn 3000 mennesker. Fra norsk side ble det skyldt på den dårlige verdien, men det kjøper ikke Moa Lundgren.

– Jeg er egentlig litt skuffet. Jeg tenkte mer på nordmennene faktisk. Det er bedre trykk i Östersund. Været var ganske dårlig i Östersund, men det dukket opp rundt 5000. Jeg tror de må jobbe litt med dette, sier Lundgren til Sportbladet.

Moa Ilar er derimot ikke overrasket.

– Det pleier å være så lite publikum når vi konkurrerer i Norge, noe som er rart med tanke på skiinteressen, så det er trist. Jeg håper det blir bedre neste år, sier Ilar.

LES OGSÅ: Petter Northugs gigantiske raseri – hele Norge hamrer løs mot Frida Karlsson og de svenske stjernene: «Slutt med sporten»

Saken fortsetter etter bildet.

Foto Fredrik Sandberg / TT

Moa Lundgren tror publikumsproblematikken løses på VM med at det svenske publikummet kommer og heier. Linn Svahn er enig.

– Jeg tror at östersundsfolk kommer hit neste år og heier fram Sverige, så da blir det nok mer press, tror jeg. Det var stemning sist helg, så vi får dra dem hit for å støtte oss litt, sier Svahn til kveldsavisen.

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev