Ebba Andersson slår nå tilbake mot det norske utspillet – som splitter Norge: «Det hadde ikke jeg gjort»

Juniorskiløpere i Norge skriver i et brev til sin forening at bakkene er for tøffe.

Det er ikke noe svenske Ebba Andersson relaterer seg til.

– Jeg hadde nok ikke meldt meg på den listen, sier hun på en pressekonferanse.

Kontroversene baller seg på hos Norges Skiforbund. De har store økonomiske problemer, og ifølge VG forventes de å gå tilbake med 13 millioner norske kroner i år. Fagforbundet har også hatt stor personalutskifting den siste tiden, hvor flere vitner om et usunt arbeidsmiljø.

Klæbo-konflikten

Konflikten med Johannes Høsflot Klæbo har fått mest oppmerksomhet av alle. Stjerneløperen og forbundet har ikke klart å bli enige om en ny avtale, og Klæbo har holdt seg utenfor landslaget siden forrige sesong.

Rapporter sier at det nærmer seg en signatur og at partene vil komme til enighet. Hvis ikke får ikke Klæbo delta i verdenscupen på vegne av Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Heiko Junge / NTB

I midten av oktober kom neste smell for Norges Skiforbund. Fem kvinnelige juniorløpere, alle 19 år, sendte et brev til forbundet.

Der kritiserer jentene de tøffe bakkene de konkurrerer og trener i, samt Norges forbunds «ensidige og harde profil». Jentene tror at alt dette kan føre til spiseforstyrrelser blant idrettsutøvere og at unge skøyteløpere gir opp sporten tidlig.

«Mange tror at den eneste løsningen for å mestre bakken er å gå ned i vekt, og det er ingen hemmelighet at det i dag er mange jenter i yngre alder som sliter med maten og kroppen sin», skriver de ifølge VG.

Andersson slår tilbake

I brevene skriver de også at de ser på Sverige som et godt eksempel for juniormiljøer. Og at Norge henger etter svensk skitrening i blant annet taktisk trening når det gjelder sprinttrening.

«Det er veldig viktig for oss å understreke at både harde og lange løyper er en del av langrenn, men det er problematisk når dette er realiteten i hvert eneste norgescuprenn», skriver jentene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Anders Wiklund / TT

Når Ebba Andersson får høre om brevet, synes hun det er veldig vanskelig å relatere seg til nordmennene.

– Kanskje det egentlig ikke angår oss (svenske skiløpere), men hvis jeg bare snakker med meg selv – da jeg var junior, skulle jeg gjerne hatt enda tøffere skiløyper. Så jeg hadde nok ikke meldt meg på den listen. Det hadde ikke jeg gjort, hvis jeg må se tilbake på lille junior Ebba.

– Det var sånn jeg likte det som junior, men det må som sagt være mer for meg da enn for dem, sier Andersson på en pressekonferanse.

Del gjerne denne artikkelen videre.