Linn Svahn og Jonna Sundlings vakre støtte til norske skilandslaget – etter kritikken i Norge: «Utrolig imponerende»

Den norske langrennsløperen Kristine Stavås Skistad har meldt seg ut av landslaget.

I Norge settes det spørsmålstegn ved avgjørelsen hennes, men svenskene Linn Svahn og Jonna Sundling støtter den norske skiløperen.

– Det er den veien hun vil gå og du må følge hjertet ditt, sier Sundling.

Etter gjennombruddet ventet et par tøffe sesonger for Kristine Stavås Skistad.

Årsakene har hun har vært hemmelighetsfull om, men sykdommer og den psykiske delen skal ha spilt en rolle.

I vår var Skistad tilbake for fullt, etter VM var hun verdenscupens favoritt på sprinten.

Kritikk mot Stavås Skistad

Skistad har meldt seg ut av det norske landslaget for å satse på egen virksomhet og trening. En avgjørelse som er satt spørsmålstegn ved i Norge.

– Det er litt overraskende og litt synd. Jeg tror at både hun og de andre jentene på laget hadde hatt godt av å være sammen, sier tidligere norsk landslagstrener Ole Morten Iversen til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Spør du de svenske skistjernene, får imidlertid Skistad støtte.

– Jeg tror man må velge sin linje og sin egen vei og følge den helt til slutten. Det passer forskjellige ryttere til ulike tider i karrieren å være i lag eller kjøre med sitt eget lag, og hvis hun tror det er den beste måten for henne å utvikle seg på, synes jeg bare det er bra at hun tar den avgjørelsen, sier Linn Svahn på en pressekonferanse.

Sundlings støtte

Svahn var selv utenfor landslaget i fjor sammen med Frida Karlsson og Maja Dahlqvist for Sverige.

– I fjor følte jeg og noen andre at det var viktig å stå på sidelinja for å få den ultimate utvekslingen. I år er det helt omvendt, og sånn er det – det går i bølger i karrieren. Jeg tror ikke det sier så mye om det norske forbundet i seg selv, men jeg tror bare at hun er villig til å gå sine egne veier, fortsetter Svahn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonna Sundling & Linn Svahn
Jonna Sundling & Linn Svahn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Jonna Sundling støtter også Skistads valg, samtidig som hun mener det kan skade det norske landslaget at nordmannen står utenfor det.

– Det er den veien hun vil gå, og du må følge hjertet ditt. Vi har hatt de samme hendelsene der ryttere ønsker å gå og teste sine egne ruter, og jeg tror ikke det er noe galt med det. Men det er veldig bra å kunne ha et komplett landslag, selvfølgelig, sier Sundling til Sportsbibelen.

Svahns hyllest

Uansett forventer svenskene at Skistad blir en tøff konkurrent neste sesong.

– Jeg har absolutt tro på at hun kommer til å bli farlig ut fra sin historie i fjor. Det blir spennende å se hvor hun står og hvordan vi står mot henne, og alle andre selvfølgelig, sier Sundling.

Svahn er enig.

– Hun imponerte utrolig i fjor, spesielt etter VM, så jeg synes hun er tøff. Det blir spennende å se hvordan sesongen blir, men jeg tror ikke det er hvem som helst du kan regne fra noen konkurranse, spesielt ikke spurtene.

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.