Ekspertens brutale kritikk om Norge – sier det alle tenker etter svenske dominansen: «Akkurat nå er det…»

Sverige vant sin andre verdenscupstafett på rad – med utklassing foran Norge.

Da holdt ikke norske eksperter tilbake.

– Det er ikke engang B-nivå akkurat nå, det er F-nivå…, sier Torgeir Bjørn i NRK.

Før denne sesongen var det gått hele 14 år siden sist Sverige vant en verdenscupstafett på damesiden i langrenn. Men før jul brøt svenskene den ekstremt dystre trenden ved å vinne en stafett – og i helgen tok de andre strake seieren bare på fart.

Den svenske utklassingen

Sverige vant stafetten i Oberhof med god margin, etter en superrunde av Frida Karlsson, som gikk i brudd fra feltet og skapte et stort gap for Sverige. Verre var det imidlertid for Norge, som bare ble nummer fem, hele 3,40 bak Sverige. I tillegg kom Sveriges andrelag(!) foran nabolandet, og det var faktisk en historisk dårlig dag for det norske skilandslaget.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Aldri før i verdenscup-historien har Norge ligget så langt bak en vinner på en stafett som da mot Sverige. Det er også den dårligste plasseringen i en verdenscupstafett siden 2006(!). Det er også første gang siden 2008/2009 at Norge ikke vinner en av de to stafettene i løpet av en vinter – og hele 23 år siden man gikk en sesong uten pallplasser på noen av stafettene. Og dommen mot nordmennene var hard i norske medier i helgen.

Brutale kritikken

Verst var det for Mathilde Myrvold, som hadde samme distanse som Frida Karlsson – og tapte over to(!) minutter der. I NRK satt eksperten Torgeir Bjørn og ga den hardeste dommen.

– Det er et ekstremt stort tap, må jeg si. Akkurat nå er det ikke engang b-nivå i Norge, det er f-nivå…, sier han.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge manglet absolutt et par store løperne, ikke minst Heidi Weng, som ble tvunget til å trekke seg på grunn av sykdom. Men dette er fortsatt bekymringsfulle tall, med bare ett år igjen til VM, som arrangeres i Norge.

– Så får vi se hvordan det egentlig står til med det norske landslaget, men inntil da trengs det en grundig evaluering, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev