Frida Karlssons beskjed til Petter Northug etter skandalen

Svenske Frida Karlsson (21) er det nye stjerneskuddet i skiverdenen.

Hun tok VM-gull allerede som 19-åring i Østerrikske Tirol, og vant sitt første verdenscuprenn i mars på selveste tremila i Holmenkollen.

Karlsson har vist seg som en av de få langrennsløperne som kan utfordre Therese Johaug, og mange spår at hun blir Johaugs største konkurrent den kommende sesongen.

Frida Karlsson fra Sverige jubler etter 30 km fellesstart for kvinner under verdenscupen i langrenn i Holmenkollen. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Da Karlsson var yngre hadde hun flere idoler hun fulgte intenst i langrennsløypa.

En av hennes største favorittene var Petter Northug (34), som nylig har blitt siktet for fyllekjøring i påvirket tilstand og for å ha brutt straffelovens paragraf 231, som gjelder oppbevaring av narkotika.

Blir sponset av Northug

Kort tid etter at Petter Northug la opp tilbake i 2018, dannet han sitt eget sportsmerke, «Northug», som sponser en rekke profiler og besetninger.

Frida Karlsson er en av de store profilene som blir sponset av «Northug», som har spesialisert seg på solbriller. Da hun ble en del av teamet skrev hun dette på Instagram:

«Fra å være mitt største idol til å bli min sponsor😎😎
Stolt over å være en del av Team Northug»

Karlsson med klar melding til Northug

Men etter forrige ukes skandalenyhet er Karlsson usikker på hva hun kommer til å gjøre med avtalen mellom henne og Team Northug.

Det sa hun til svenske SVT Sport tidligere denne uka.

«Det Petter gjorde er ikke forsvarlig på noen måte. Det var dumt. Når det gjelder samarbeidet vårt, er det for tidlig å si noe om det», sier Frida Karlsson til SVT.

«Håper dette er en vekkerklokke»

Den svenske yndlingen gir videre en klar beskjed til SVT om at hun håper barndomsidolet hennes bestemmer seg for å ta seg sammen.

«Jeg håper dette er en vekkerklokke for ham og at han tar og får den hjelpen han behøver», forteller Karlsson til SVT.

Til Expressen har hun sagt at nyheten om Northug ikke har samsvart med hennes inntrykk av hvem han er som person.

«Jeg håper Petter tar skikkelig lærdom av dette. For dette er ikke den Petter jeg har lært å kjenne», uttalte Frida Karlsson til svenske Expressen.

Deltar i «Landskampen» – Northug programleder

21-åringen har nylig vært deltager i den andre sesongen av TV-suksessen «Landskampen» på TV 2, hvor Petter Northug og Gunde Svan er programledere.

Nå gjenstår det å se hvor mye TV 2 velger å vise Northug i programmet, etter forrige ukes skandale.

Landskampen går ut på at et lag med nordmenn møter et lag med svensker som skal kjempe mot hverandre i forskjellige øvelser. I de første to sesongene hat det vært langrennsløpere og skiskyttere som har deltatt.

Les også: Calle Halvfarssons reaksjon på beskjeden om Petter Northug