Frida Karlssons tydelige bekymring for Therese Johaugs comeback – og det spesielle forholdet: «Det skremmer meg»

Therese Johaug har hintet om en retur til langrenn.

Da bekymrer Frida Karlsson seg.

Er det som skremmer litt, sier hun til Nettavisen.

Therese Johaug (35) var skøyteløperen å slå da hun var aktiv. Med totalt 18 gullmedaljer i OL og VM, 64 verdenscupseire, og 109 pallplasser i løpet av karrieren, er hun en av tidenes beste skiløpere.

Therese Johaugs tanker om retur

I mai fikk Johaug sammen med samboeren sitt første barn. I begynnelsen av september åpnet hun så om et comeback til langrenn. 2025 er det VM i Trondheim, og 35-åringen stenger ikke døren for å delta i mesterskapet.

– Jeg har ikke skrotet helt VM i Trondheim, men akkurat nå er ikke fokuset der. Mitt fokus er på hverdagen her og nå og på å være en god mor. Jeg stiller ikke i VM hvis jeg ikke kan være der og kjempe om medaljer, sa Johaug i et intervju med NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Svenske Frida Karlsson (24) har blitt gjort godt kjent med Johaugs planer om en retur.

– Ryktene har spredt seg, de har nådd meg. Men det er bare gøy, vi vet hva Therese har gjort og det er en ganske tydelig målestokk. Det ville vært gøy å få henne tilbake hvis det blir slik, sier Karlsson under en pressekonferanse.

«Vært en gulrot»

Frida Karlsson er også en suksessrik skiløper, men har noen få medaljer igjen å vinne for å komme opp på Johaugs nivå. Siden nordmannen sluttet har den oppgaven blitt lettere. Men konkurransen mellom rytterne har påvirket forholdet deres.

– Det har alltid vært litt spesielt, men gøy sånn. Det har vært en gulrot for meg, må jeg si. Fra det øyeblikket jeg slo igjennom har jeg blitt ganske sammenlignet med henne av andre, sier Karlsson og fortsetter:

– Men det er en av tidenes beste skiløpere og det er bare gøy at hun kommer tilbake.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frida Karlsson & Therese Johaug

24-åringen tror ikke Johaug blir like overlegen i skiløypene i et comeback.

– Vi vet at hun holder et høyt nivå uansett, men jeg synes toppen er hevet litt i verdenscupen. Det er både toppen og bredden som er hevet, sier Karlsson til Nettavisen.

Frida Karlssons uro

Siden Calle Halfvarsson ble far i juni 2022, oppnådde 34-åringen imponerende resultater i verdenscupen. Han vant blant annet både sprint og 15 kilometer fri under den svenske premieren for sesongen 22/23. Både Halfvarsson selv og hans landslagskolleger ga sønnens fødsel som årsaken bak hans nye suksesser.

Frida Karlsson bekymrer seg for at Johaug kan ha en lignende «mammaeffekt».

– Det er nok mammaeffekten som skremmer litt. Vi har sett det med vår egen også. Calle Halfvarsson fikk pappaeffekten. Du skal ikke undervurdere det, sier hun til den norske avisen.

Del gjerne denne artikkelen videre.