Harald Østberg Amundsens harde kritikk – etter svenskens krasj-utspill under Tour de Ski: «Blir irritert»

Dramatiske scener utspilte seg under Tour de Ski.

Calle Halfvarsson likte ikke det han så, men svenskens kritikk er bagatellisert fra norsk side.

– Det virker som han tenker mye, sier Harald Østberg Amundsen til NRK.

Tour de Ski er over for denne gang. Selv om de norske superstjernene Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger ble tvunget til å gi opp touren, var det fortsatt norsk øverst på seierspallen til slutt.

Halfvarssons tour

Harald Østberg Amundsen tok tidlig kontroll over touren, og holdt på hele veien for å ta hjem sin første sammenlagtseier i Tour de Ski. På pallen fikk han selskap av tyske Friedrich Moch og franske Hugo Lapalus.

Beste svenske sammenlagt ble Jens Burman på åttendeplass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Svenske Calle Halfvarsson hadde store forhåpninger til Tour de Ski. Men 34-åringen ble syk av covid like før, noe som førte til at han ikke fikk noen god tour. Han endte på 22. plass sammenlagt, en plassering Halfvarsson ikke var fornøyd med og som han selv kritiserte. Men han har også kritisert noe annet under turneen.

Østberg Amundsens kritikk

Under den nest siste etappen, massestarten på 15 kilometer, falt italieneren Dietmar Nöckler i siste utfor. Jens Burman var rett bak og klarte ikke å unngå Nöckler, og han falt også.

– Jeg synes det er helt utrolig, jeg synes ikke det er en vanskelig sving. At folk ikke kan holde seg på beina…, sier Calle Halfvarsson til NRK og rister på hodet, før han fortsetter:

– Jeg skjønner ikke hva problemet er. Jeg blir irritert over at folk ikke klarer å holde større avstand mellom hverandre. Denne bakken er bred, man trenger ikke ligge på tvers av hverandre.

Halfvarssons utspill syntes Tour de Ski-vinner Østberg Amundsen ikke noe om.

– Det er ikke veldig lett på denne strekningen. Det snør i nysnøen. Jeg har full forståelse for at folk kan falle. Calle har mange meninger om dagen. Både om touren og generelt. Det virker som han tenker mye, sier han til NRK.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev