Johannes Høsflot Klæbos uventede ord til svenskene – etter Linn Svahns utrolige dominans: «Jeg føler at…»

De svenske skidamene dominerer i sprintrennene. Og Linn Svahn er bedre enn noen gang akkurat nå. Da kommer den norske skikongen Johannes Hösflot Kläbo med en uventet pasning.

Det skjedde noe under Tour de Ski hvor Linn Svahn for alvor våknet til live etter sine tøffe skadebekymringer. Svensken vant tre av sju etapper på minitouren og suksessen har bare fortsatt siden den gang.

Svahns dominans

24-åringen har tatt seire i sprintrennene og bevist for alle at hun er tilbake i verdenstoppen for å bli. Fremfor alt har det svenske skilandslaget dominert sprinten denne sesongen.

Saken fortsetter etter bildet.

Jonna Sundling & Linn Svahn
Jonna Sundling & Linn Svahn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Når Jonna Sundling har hatt en tøffere vinter med sykdomsproblemer, har både Emma Ribom og Frida Karlsson trådt frem, sammen med Svahn. Det klareste beviset på den blå-gule dominansen kom sist lørdag.

Klæbos pasning

Da Linn Svahn vant sitt fjerde strake sprintløp i verdenscupen og hele fire svenske kvinner kom bakpå på de fem første plassene i finalen. Men er det bare fantastisk eller også bekymringsfullt?

– Det er klart vi leder, men det hender fortsatt at andre land er med. Jeg er ikke bekymret for at dominansen er for stor. Jeg tror mer at de andre blir ivrige etter å ta steget videre, sier dametrener Andreas Domeij til Expressen.

LES OGSÅ: Erik Valnes deler sine ærlige ord – etter fantastiske prestasjonen i verdenscupen: «Ingen som kan…»

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Like mye som Sverige dominerer på damesiden, så dominerer Norge på herresiden med skikongen Johannes Høsflot Klæbo i spissen.

– Den diskusjonen vil alltid eksistere. Går du ikke fort nok, er det feil. Går du for fort, er det også feil. Hva bør man gjøre?, sier Klæbo, til kveldsavisen.

– Du trener tusen timer i året og prøver å gå så fort som mulig. Noen år lykkes du, andre år lykkes du mindre. Ser man på spurten på damesiden akkurat nå, så gjør Sverige det ekstremt bra der.

De svenske skiherrene har det ekstremt vanskelig på sprinten akkurat nå. Derfor kommer Klæbo med et utrolig frekt stikk til erkerivalen på andre siden av grensen.

– Jeg føler at det er et par svenske karer som har noe å lære av de svenske damene for å kunne gjøre det samme på herresiden. De får gå på flere samlinger med damene. Så vi kunne ha jevnet det ut litt – noen flere svenske menn og kanskje ikke så mange som fem svenske damer i finalen, sier nordmannen kjepphøy i intervjuet.

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev