Nye svenske pasningen til Kristine Stavås Skistad – syrlige ordene etter bråket med Linn Svahn: «Hun var redd…»

Sverige slaktet all motstand i helgens verdenscupsprint. Nå sender de en sur pasning – til Kristine Stavås Skistad. – Hun var nok redd…, sier Johanna Hagström.

Kristine Stavås Skistad har vært en av få som har kunnet true de svenske superstjernene i sprint det siste året. I fjor avsluttet nordmannen sesongen strålende, og i løpet av denne sesongen har det blitt fem pallplasser – og mildt sagt et oppsiktsvekkende krangel med flere svenske skøyteløpere.

Vakker pasning

Etter stor dramatikk i en av sprintene i Tour de Ski, hvor Emma Ribom falt og Sverige ville få henne disket, sendte Skistad en sur pasning mot Sverige på sin Instagram. Dette fikk Linn Svahn til å reagere med sinne, da hun kalte Skistad «respektløs».

Men etter bråket har det ikke vært så veldig mange konkurranser, mellom nordmennene og svenskene. I helgens stevner i Goms var Skistad hjemme og trente i stedet for å konkurrere. Og i hennes fravær ble det en fiasko for Norge.

LES OGSÅ: Ekspertens brutale kritikk om Norge – sier det alle tenker etter svenske dominansen: «Akkurat nå er det…»

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ingen norske kom seg forbi kvartfinalen, mens Sverige ble første, andre, tredje, fjerde og femte i finalen. Og etterpå benyttet Sverige anledningen til å sende et stikk til Skistad.

– Jeg aner ikke hvorfor hun valgte å stå over. Hvis du kan delta, synes jeg du skal delta, men ja, det er hennes avgjørelse. Kanskje var hun redd for de andre deltakerne som er her, sa Johanna Hagström til NRK.

“Ville vært vanskelig å slå”

Frida Karlsson, som ble nummer fire i løpet, er også usikker på hvorfor Skistad valgte å stå over, og dermed også tape viktige poeng i sammenlagtstillingen i sprintcupen.

– Men hun har sikkert en plan med det…, sier Karlsson, som også ble spurt om det var en «gave» til Linn fra Skistad.

– Jeg tror Linn hadde vært veldig vanskelig å slå i dag uansett, svarer hun.

I Norge har reaksjonene vært sterke rundt Skistads uventede beslutning om å stå over konkurransene i helgen. Torgeir Björn, lengdeekspert i NRK, mener det kan få to ulike utfall.

– Hun tar en sjanse og går glipp av dyrebare poeng. Samtidig får hun gode treninger og kan avslutte sesongen på topp, akkurat som hun gjorde i fjor, sier han.

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev