Kristine Stavås Skistads harde utspill om de svenske skiløperne – Frida Karlsson og Linn Svahns svar: «Ta en kaffe»

Den norske langrennsløperen Kristine Stavås Skistad holder seg gjerne unna oppmerksomheten.

Også fra de svenske skiløperne.

– Det er trist at det ikke er mye kontakt over landegrensene, sier svenske Linn Svahn til NRK.

I løpet av forrige sesong var det svenske Jonna Sundling som var ski-VMs sprintdronning. Selv under verdenscupen tok hun med seg flertallet av seirene. Men på de fem siste sprintene var det norske Kristine Stavås Skistad som var sterkest.

Skistads utspill

Stavås Skistad slo igjennom som talent i 2019, men det ble etterfulgt av noen dårligere sesonger. Men forrige sesong var hun plutselig tilbake på topp, og vant dermed fem sprinter på rad i verdenscupen.

Nordmannen har ikke bare blitt lagt merke til for å gå på ski, men også fordi hun er så mediesky og holder seg mest mulig utenfor rampelyset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Denne sesongen har Stavås Skistad startet bra, hun har tatt flere pallplasser. Men det har ikke blitt noen seier ennå, da svenskene har tatt dem. I sprint har Emma Ribom vunnet to på rad. Det ser ut til å ha påvirket forholdet hennes til de svenske løperne.

– Jeg snakker ikke med dem. Jeg tror ikke på å bli venn med fienden. De har ikke snakket så mye med meg. Jeg tror det er viktig. I hvert fall for meg. Det trigger meg. Å bli slått av svensker… Det er sånn det føles, sier Stavås Skistad til NRK.

Karlsson & Svahn

I oppkjøringen til sprinten i Östersund ble det et tett løp mellom Ribom, Stavås Skistad og Linn Svahn. Det endte med at Ribom kom først, nordmannen andre, og Svahn tredje. Svahn klager også over situasjonen mellom rytterne.

– Vi snakket om det i går at vi synes det er kjedelig… Kanskje det har blitt sånn etter covid, men det er trist at det ikke er så mye kontakt over landegrensene. Jeg tror ikke vi har så mye kontakt på tvers av lagene, men hvis hun hadde hatt lyst til å komme og prate eller gå en løpetur, hadde jeg ikke sagt blankt nei, sier Svahn og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonna Sundling & Linn Svahn
Jonna Sundling & Linn Svahn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Frida Karlsson har ikke noe imot å være fiender i løypa, men tror skiløperne kan være vennlige på utsiden.

– Jeg synes man kan være litt av og på. Jeg er åpen for å snakke med henne, bare kom og ta en kaffe, sier Karlsson med et smil til NRK.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev