Linn Svahns ærlige ord om Kristine Stavås Skistad – sier nå nøyaktig hva alle tenker om duellen: «Det trengs»

Det har vært store svenske suksesser i sprint de siste sesongene.

Men det finnes også en virkelig skarp utfordrer.

– Jeg tror den duellen trengs, sier svenske Linn Svahn til Nettavisen.

Som naboland har det lenge vært en kamp mellom Sverige og Norge. Konkurranse finnes i alle idretter, men det har nok vært mest merkbart i vinter- og skisport.

Sverige i sprint

Sverige har virkelig vært vellykket i langrennssprint den siste tiden. Maja Dahlqvist har vunnet sprintcupen sammenlagt to år på rad. Jonna Sundling har mange ganger vært oppe og kjempet om pallplasser, og vunnet flere spurter. Sundling ble også forrige sesongs sprintdronning i ski-VM med gull på sprint og sprintstafetten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Denne sesongen er det Emma Ribom som startet best, med to seire på sprinten i verdenscupen. Men det er også en viss nordmann som også har levert. Kristine Stavås Skistad vant de fem siste sprintene forrige sesong, og denne sesongen har blitt nummer to og tredje.

Fredag vant hun sin første seier for sesongen på sprinten.

– Hun er sterk. Det er ingen barnelek å håndtere henne, sier Linn Svahn om Stavås Skistad til Nettavisen.

Svahn om Skistad

Selv Emma Ribom skryter av sprintegenskapene til den norske 24-åringen.

– Det var veldig inspirerende å se henne stå på ski forrige sesong. Jeg var syk etter VM så jeg fikk se mange av konkurransene på TV fra sofaen. Det var virkelig kraftig ski. Vi var veldig imponert og spente og nysgjerrige på hva hun ville presentere i år. Det er gøy at hun er en «fighter», sier Ribom til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonna Sundling & Linn Svahn
Jonna Sundling & Linn Svahn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det har vanligvis vært Stavås Skistad og to svenske kvinner vi har sett på pallen på sprinten siden forrige sesong. En duell mellom land som Linn Svahn ser positivt på.

– Jeg tror den duellen trengs. Norge og Sverige er de to supermaktene i langrenn og da trenger du en duell i hvert renn for å gjøre dem interessante. Det er nå. Jeg kan tenke meg at det er ganske spennende når det er mange svensker mot en ekstremt sterk norsk løper. Det er omtrent sånn det har sett ut, sier Svahn.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev