Marte Olsbu Røiselands utrolige bragd: Fire VM-medaljer på fire renn

Marte Olsbu Røiseland fikk ned 18 av 20 blinker på tirsdagens normaldistanse i VM i skiskyting, som holdt til bronsemedalje for 29-åringen.

Røiselands 3.-plass er hennes fjerde medalje på fire renn i VM, i italienske Antholz. Et resultat som er veldig imponerende.

Froland-jenta har allerede tatt to gull-medaljer i Mixed Stafett og sprint, samt en bronsemedalje på jaktstart.

«Det er kjempegøy! Jeg gjør min beste normal til nå i år, og det etter en ganske tøff helg med mye oppturer og mye styr. At det skulle holde til medalje hadde jeg aldri trodd», meddeler Marte Olsbu Røiseland til NRK etter målgang.

Hjemmehåpet tok nytt gull

Tirsdag ble det hjemmehåpet Dorothea Wierer som stakk av med seieren etter en vanvittig sekundstrid med tyske Vanessa Hinz.

Wierer kom i mål 2,2 sekunder før den tyske kvinnen. Olsbu Røiseland kom i mål 15 sekunder bak den italienske vinneren. Wierer vant også VM-gull på søndagens jaktstart og har nå to individuelle gull i mesterskapet.

Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold bommet dessverre litt for mye til å kunne melde seg på i medaljekampen. Eckhoff endte på 15.-plass, mens Tandrevold fikk 16.-plass på dagens normaldistanse i skiskyting.

La oss gratulere Marte Olsbu Røiseland med enda en VM-medalje! Dette er jo helt utrolig ❤️