Tarjei Bø med klar melding til lillebror Johannes før VM: «Velkommen ned på vårt nivå»

Johannes Thingnes Bø (26) er klar for sesongens store sportslige begivenhet, VM i skiskyting i italienske Antholz, som går av stabelen torsdag 13. februar.

Han er valgt ut som ankermann til torsdagens og mesterskapets første renn, mixed-stafett, hvor han går sammen med storebror Tarjei Bø, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

Thingnes Bø fikk nylig en sønn i januar sammen med sin kjære Hedda Dæhli Bø, og den lille krabaten har fått navnet Gustav.

Stod over verdenscuprenn

Bø har reist mye frem og tilbake fra landslagssamlinger til Norge, for å være med kona under svangerskapet og med sønnen og kona etter fødselen. I forbindelse med at sønnen kom til verden stod Bø over fire verdenscuprenn for å være med familien.

På tross av dette ligger 26-åringen på 3.-plass i verdenscupsammendraget med 482 poeng. Franske Martin Fourcade leder for øyeblikket med 601 poeng, altså 119 poeng foran sin norske rival.

«Ikke fått trent så mye som han skal»

Ifølge storebror Tarjei Bø har det ført til færre treningsøkter for 26-åringen, noe som gjør han usikker på prestasjonsnivået hans før mesterskapet.

«Han er blitt far og har reist litt frem og tilbake. Han har ikke fått trent så mye som han skal. Samtidig ligger han et stykke foran oss andre. Han har litt å gå på. Velkommen ned på vårt nivå, Johannes. Det er tøffere her nede», sier Tarjei Bø i et intervju med TV 2.

Les også: Kjempeskandalen før skiskytter-VM: Frikjent for doping – men utestenges nå i hele fire år etter fyllefest

Storebroren gjør det dog klart at det ikke er noen grunn til bekymring for den norske fansen, da han også medgir at lillebroen er klar for VM og endelig har fått noen hele netter med søvn.

Storebror har flest VM-gull

Johannes Thingnes Bø har allerede rukket å vinne sju VM-gull i karrieren sin, fire av de kom under fjorårssesongen i svenske Östersund. Storebror Tarjei Bø har fortsatt flere enn lillebroren, med sine ni VM-gull.

Skiskytter VM begynner for øvrig torsdag 13. februar og varer frem til søndag 23. februar.

Selv om Thingnes Bø ikke har trent nok, reist mye og hatt mange våkne netter den siste tiden så tror vi fortsatt at han henter inn mange medaljer! Hvor mange medaljer tror du han tar i mesterskapet?

Les også: Flere norske skistjerner vrakes til årets Ski Tour – OL-vinner fra Pyeongchang utelatt

Slik ser VM-programmet ut:

Torsdag 13. februar kl. 14.45
Miks stafett (kvinner+menn)

Fredag 14. februar kl. 14.45
Kvinner – Sprint 7,5 km

Lørdag 15. februar kl. 14.45
Menn – Sprint 10 km

Søndag 16. februar kl. 13.00
Kvinner – Jaktstart 10 km
kl. 15.15
Menn – Jaktstart 12,5 km

Tirsdag 18. februar kl. 14.15
Kvinner – Normal 15 km

Onsdag 19. februar kl. 14.15
Menn – Normal 20 km

Torsdag 20. februar kl 15.15
Singel miks stafett (kvinner + menn)

Lørdag 22. februar 11.45
Kvinner – Stafett 4*6 km
kl. 14.45
Menn – Stafett – 4*7,5 km

Søndag 23. februar kl. 12.30
Kvinner – Fellestart 12,5 km
kl 15.00
Menn – Fellesstart 15 km

Hvordan tror du de norske stjernene kommer til å gjøre det i skiskytter-VM? Hvem tror du tar flest gullmedaljer?