Norske raseriet etter den urettferdige behandlingen av Linn Svahn – reagerer nå kraftig: «Oppgitt og forbanna» - Sportsbibelen

Norske raseriet etter den urettferdige behandlingen av Linn Svahn – reagerer nå kraftig: «Oppgitt og forbanna»

Linn Svahn gjorde stort inntrykk under Tour de Ski.

Men hun hadde fortsatt ingen sjanse i sammenlagtstillingen.

Noe som vekker sterke reaksjoner i nabo-Norge.

Ingen kunne stoppe Jessie Diggins i Tour de Ski og amerikaneren tok en imponerende sammenlagtseier foran Heidi Weng og Kerttu Niskanen. Overraskende nok klarte ingen av de tidligere tippede svenskene å nå pallen, der Frida Karlsson, Jonna Sundling og Linn Svahn endte på fjerde, femte og sjette plass sammenlagt.

Svahn imponerte

Den som overbeviste mest var Svahn som strålte i spurten og vant hele tre av sju etapper under minitouren. Men likevel hadde hun ingen sjanse til å nå sammenlagtseieren før den siste stigningen opp Alpe Cermis.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonna Sundling & Linn Svahn
Jonna Sundling & Linn Svahn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Svensken er også stolt når hun oppsummerer innsatsen i Tour de Ski, men det er også et tydelig element av skuffelse.

– Målet mitt var å gjøre en bedre tour enn den jeg gjorde for tre år siden – og det gjør jeg. Jeg har tre etappeseire og en tredjeplass, sier hun til Expressen.

– Da er jeg skuffet over at jeg ikke er høyere sammenlagt.

Norsk kjemperaseri

Til slutt ble hun nummer seks og var over to minutter bak vinneren Diggins. Den urettferdige behandlingen av Linn Svahns fine prestasjoner vekker sterkt sinne i nabolandet Norge, der TV2-eksperten Petter S. Skinstad får utløp for sin store irritasjon og mener at svenskene burde være skikkelig forbannet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristine Stavås Skistad og Linn Svahn etter sprint finaler i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skinstad mener det svenske skilandslaget har blitt ranet under Tour de Ski.

– Sverige burde hatt to skøyteløpere på pallen totalt, men det vil ikke Fis. De vil ha et samlet felt før siste etappe, men da tror jeg man like godt kan bare kjøre det, sier Skinstad til kveldsavisen.

– Sverige har de beste sprinterne med allround-kvaliteter. Det gjelder Linn Svahn, Jonna Sundling, Emma Ribom og Frida Karlsson. Årets Tour de Ski er anti-svensk.

Ifølge skieksperten er det jaktstartene i Toblach og Davos som ødelegger hele touren for de svenske rytterne. Svenske landslagssjefen Anders Byström er enig i at jaktstartene starter basert på resultatene i spurtene ødelegger sprinterne.

– Linn vinner dermed tre etapper men er fortsatt langt, langt bak i sammendraget. Det preger hvordan touren er… og det føles litt dumt. I stedet vil denne siste fasen være så avgjørende. Bare se på Heidi Weng. Hun har nok ikke vært på pallen på noen etappe før det. Og kommer fortsatt på andreplass sammenlagt, sier Byström i en uttalelse.

Er du enig i at Linn Svahn fortjente mer? Del artikkelen og si din mening!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev