Nye ryktet om Therese Johaug som får alle svensker til å skjelve: «Den verst bevarte hemmeligheten»

Spekulasjonene rundt Therese Johaug (35) har sirkulert lenge. Nå kommer nye nyheter i Norge som burde få svenskene til å skjelve.

– Det er Norges verst bevarte hemmelighet akkurat nå, sier skiekspert Petter Soleng Skinstad til Dagbladet.

Det er snart to år siden Therese Johaug forlot langrenn som en av sportens all-time storheter. Siden har hun blitt mor for første gang og giftet seg også med sin Nils Jakob Hoff.

Johaugs comeback

Hun har også vært å se mye på norsk fjernsyn som skiekspert på NRK. Men ryktet om at hun skal tilbake til skiløypene lever fortsatt i beste velgående.

Saken fortsetter ettere bildet.

Foto: Shutterstock

Siden Johaug ble pensjonist har vi sett flere skiløpere gjøre opp om den ledige tronen som skidronning. Ebba Andersson imponerte mest under Ski-VM 2023 og Frida Karlsson vant Tour de Ski i fjor, men i år var det Jessie Diggins som imponerte mest.

Amerikaneren vant både Tour de Ski og leder verdenscupen sammenlagt med god margin akkurat nå. Men om Johaug skulle komme tilbake igjen, ville det blitt svett for alle verdensskiløpere.

«Verst bevarte hemmelighet»

Det eneste som ville fått Norge til å returnere er nettopp Ski-VM 2025 på hjemmebane i Trondheim.

– Det er klart at det ville vært med på å øke interessen for mesterskapet, og det ville også ført til duellen mellom Norge og Sverige – og kanskje også en duell mot Jessie Diggins, som er verdens beste skiløper for øyeblikket, sier TV2 ekspert Petter Soleng Skinstad til Dagbladet.

– Hvis det er noen som håper at hun skal gjøre comeback, er det nok Åge og gjengen.

LES OGSÅ: Therese Johaugs store kritikk – etter norske fiaskoen i Tour de Ski: «Må komme til bunns i dette»

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Åge Skinstad er VM-sjef for det kommende mesterskapet i Norge og faren til skieksperten. En Johaug på startfeltet hadde selvsagt økt interessen som et snøskred.

– Vi har mange gode skiløpere, både norske og utenlandske, men det er ingen tvil om at det hadde vært utrolig gøy å gjøre comeback, innrømmer ski-VM-sjefen til avisen.

– Slik jeg forstår det har hun trent bra, men Therese har gjennomført litt mindre mengde enn da hun var aktiv. Marit Björgen viste at det er mulig å komme tilbake etter fødsel. Samtidig må mange ting være riktige. Hun har sin egen bedrift og familieliv, som må forenes med en potensiell satsing. Therese må finne ut av det sammen med familien. Jeg tror det kommer en avgjørelse ganske snart.

– Therese Johaug kan kjempe om gull

Sønnen Petter Soleng Skinstad kommer nå med ny informasjon om Johaugs form som skremmer alle konkurrenter.

– Like fort som Therese har gått på ski de gangene jeg har møtt henne på trening ved Sjusjøen, er formen i alle fall fin. Og jeg vet at hun liker å holde seg i form, enten hun skal satse eller ikke. Fysisk er hun i god form. Jeg vet ikke de nøyaktige detaljene om hun vil satse eller ikke, så det er bare spekulasjoner fra min side. Men jeg mener det er Norges verst bevarte hemmelighet at hun sterkt vurderer et comeback, sier skieksperten til Dagbladet og får spørsmål om hun fortsatt kan hevde seg i verdenseliten.

– Det blir ikke mer krevende nå enn før. Men å hevde seg i eliten krever vanvittig god trening og ekstremt tøffe prioriteringer. Er hun villig til å gjøre jobben, er det ingenting som sier at hun ikke kan kjempe om VM-gull allerede i Trondheim 2025.

Hva synes du om Therese Johaugs comeback? Del artikkelen og si din mening!

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev