Therese Johaug vekker oppsikt i utlandet – store ryktet om norske stjernen: «Hun er en…»

Det er få som har kunnet måle seg med selveste Therese Johaug (35) i skisporet. Skidronningen har en mektig merittliste å se tilbake på med hele 4 OL-gull, 14 VM-gull og en hel haug med edelt metall fra andre renn.

Etter en 15 år lang suksessrik karriere, la Johaug skiene på hylla i 2022. Etter at hun la opp for snart to år siden har livet til skistjernen blitt fylt med andre gleder.

På selveste 17. mai ble Therese Johaugs mor for aller første gang.

Therese og forloveden Nils Jakob Hoff (38) ønsket en liten jente velkommen til verden og det er nok ingen tvil om det er stor stas for de nybakte foreldrene.

Den lille jenta fikk navnet Kristin.

– Vi likte Kristin veldig godt og det er jo et norsk navn som hun måtte få når hun var født på selveste 17. mai. Så var jo Kristin navnet på OL-maskoten under OL på Lillehammer som far brukte veldig i argumentasjonen for navnet, fortalte skistjerna til NRK.

Etter å ha vært forlovet med den tidligere roeren Nils Jakob Hoff i nesten to år, kunne paret endelig gi hverandre sitt ja.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vekker oppsikt i utlandet

Therese Johaug har tidligere hintet om comeback i langrennsporet.

Det har tidligere fått flere til å reagere, blant annet den svenske legenden Gunde Svan.

Han mener at Johaug kan merke ekstra på det etter at hun ble mor dersom hun gjør comeback.

– Det er i alle fall det eneste jeg kan sammenligne, siden jeg ble forelder selv, med suksessene. Denne boosten som skjer når barna begynner å gå. Hvis du skal gå glipp av alt det – tror jeg det er vanskelig å slå. Og Johaug har opplevd så forferdelig suksess med idrett før, så jeg tror det blir vanskelig når hun kommer inn i den rollen, sier Gunde Svan.

Nå har også comeback-spekulasjonene nådd Finland.

«Et rykte knyttet til Therese Johaug har gått noen runder. Dette er vurderingen til Aino-Kaisa Saarinen», skriver storavisen Ilta-Sanomat.

Aino-Kaisa Saarinen la opp i 2018, og har selv konkurrert mot Johaug ved utallige anledninger.

– Det vil ta en måned før hun venner seg til rytmen. Prestasjonene kommer automatisk, spår Saarinen.

Selv om hun ikke tar avgjørelsen før til sommeren, vil hun ha nok tid. Hun er en fantastisk idrettsutøver. Det er ikke så mye som har skjedd med kroppen. Den vil ha tid til å komme seg.

Ski-VM 2015 Falun. Seierseremoni Therese Johaug og Marit Bjørgen med sine medaljer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev