Petter Northugs 17 år gamle rekord kan stå i fare – det svenske supertalentets ord: «Det er mulig»

Hele skiverdenen har øynene opp for en ung svenske.

17 år gamle Alvar Myhlback er spådd en lys fremtid.

Nå kan han slå Petter Northugs 17 år gamle rekord.

Svensk langrenn på herresiden har vært falmet lenge. Men nå begynner optimismens vinder å blåse for våre blågule herreløpere i skiverdenen.

Poromaas suksess

Det var William Poromaa som brøt den lange medaljetørken sist vinter da han sikret seg en etterlengtet VM-bronse i Planica. Nå kan han ta ytterligere steg neste sesong og konkurrere seriøst i verdenscupen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Ulf Palm / TT

Men nedenfra kommer også et blågult supertalent som er klar for å trå inn på den store internasjonale scenen. «Det største talentet jeg noen gang har sett», har skikongen Petter Northug beskrevet 17 år gamle Alvar Myhlback.

Tid for Myhlback

Store ord å leve opp til, men det er også et helt unikt stortalent som nå gjør seg klar for VM. Sist sesong valgte tenåringen å satse på langløp og ble da historisk i Vasaloppet med en meget fin åttendeplass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Gjennom langløpene har den unge svensken Myhlback klart å bygge et forhold til den norske legenden Northug.

– Det er kjempegøy og inspirerende, jeg har snakket med ham flere ganger nå. Det er mye å lære av ham og han deler alltid tanker og ideer. Jeg synes det har vært supergøy ​​og inspirerende, sier 17-åringen til Radiosporten.

– Han kommer med mange små tips før hvert løp. Bare det å kunne snakke med ham er veldig givende i seg selv.

Alvar Myhlback kan også slå Petter Northugs 17 år gamle rekord som yngste verdenscupvinner i langrenn. Nordmannen var 20 år da han oppnådde kunststykket å bli den yngste til å vinne et renn i verdenscupen.

– Ja, det er klart det er mulig. Alt er mulig. Men vi får se, det er ikke noe jeg går og tenker på. Jeg er 17 år nå og det gjenstår mange verdenscupkonkurranser før jeg fyller 20.

Hvor god tror du Alvar Myhlback kan bli? Del artikkelen og si din mening!