Petter Northugs ærlige ord om tiden som aktiv skiløper: «Det er viktig for meg å si at…»

(Artikkelen oppdateres)

Fredag møtte Petter Northug hele presse-Norge for å snakke om fartsovertredelse i ruspåvirket tilstand og narkotikabeslag.

«Jeg har et alvorlig rusproblem. Bestående av alkohol, narkotika og piller periodevis med hard festing. Og det har blitt mye hard festing i det siste.

Jeg har ikke tatt det på alvor, fornekta det og skjult det for de rundt meg. Jeg vil si unnskyld til familie, venner og samarbeidspartnere», åpner Petter Northug med under pressekonferansen.

Forrige torsdag ble Northug stoppet av politiet for å ha kjørt i 168 kilometer i timen i en 110-sone og for å ha vært ruspåvirket mens han kjørte, i tillegg til at politiet fant en mindre mengde narkotika i bopelen hans da de ransaket den. Det skal være snakk om 10 gram kokain, innrømmer Northug under pressekonferansen.

Og i dag, fredag 21. august, forteller Northug om situasjonen sin og hvordan den siste uka har vært for han.

Trondheim 20200821. Petter Northug under pressekonferanse i Trondheim der han uttaler seg om hendelsen der han er siktet for kjøring i høy hastighet, kjøring i ruspåvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Under pressekonferansen forteller Northug at han har tatt narkotika siden januar 2019 og innrømmet at han er narkoman.

«Dette har vært den tøffeste uka i mitt liv. Det er ikke noe artig å sitte her, men samtidig får det være en del av prosessen og en del av læringa. Det er godt å ha familien rundt seg, det gjør det litt bedre, selv om det er jævlig», sier Northug.

Om tiden som aktiv skiløper

«Det er viktig for meg å si at jeg ikke har rørt dop, eller narkotika da jeg var aktiv. Jeg har heller ikke hatt rusmidler i kroppen i skirenn etterpå», sier Northug tydelig under pressekonferansen.

I et intervju med TV 2 etter pressekonferansen, forteller den svenske skiekspert og kommentator Thomas Pettersson i Expressen at man ikke kan vite om det Northug sier er sant.

«Det er ikke noe man kan vite. Men han har aldri gitt noen positiv dopingprøve. Jeg håper vi kan stole Petter», forteller Pettersson til TV 2 Nyhetskanalen fredag ettermiddag.

Petter Northug fra tiden som aktiv skiløper. Her har han nettopp spurtslått Calle Halvfarsson på VM-stafetten i Falun i 2015. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Northug er fullt klar over at han har skuffet mange etter at alle ble kjent med situasjonen sin. Han vet mange ser opp til han, men han mener selv han ikke er noen god rollemodell lenger.

«Jeg har skuffet mange med mitt narkotikamisbruk. Jeg er lei meg over at jeg ikke har vært den rollemodellen jeg ønsker å være. Jeg er fortvila og langt langt nede. Men jeg klandrer ingen og forventer ingen sympati.»

Les også: Northug om familien

Les også: Innrømmelsen: – Kjørte i over 200 km/t i 80-sone. Og jeg var dum nok til å filme det

Trondheim 20200821. Petter Northug under pressekonferanse i Trondheim der han uttaler seg om hendelsen der han er siktet for kjøring i høy hastighet, kjøring i ruspåvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mange avtaler kan ryke – Karlsson usikker

Etter at 34-åringen la opp i 2018 dannet han merkevaren «Northug», som sponser er rekke idrettsutøvere, lag og blant annet det norske skilandslaget.

«Northug» spesialiserer seg på solbriller, men selger også annet sportsutstyr.

Foreløpig er det kun sykkellaget UNO-X som har brutt med «Team Northug», og nå gjenstår det å se om flere følger etter.

Det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson (21) har denne uken uttalt at hun er usikker på avtalen med «Team Northug», etter den rystende nyheten.

«Det Petter gjorde er ikke forsvarlig på noen måte. Det var dumt. Når det gjelder samarbeidet vårt, er det for tidlig å si noe om det», sa Frida Karlsson til SVT tidligere denne uken.

Les også: Calle Halvfarssons reaksjon på beskjeden om Petter Northug

«Jeg håper Petter tar skikkelig lærdom av dette. For dette er ikke den Petter jeg har lært å kjenne», uttalte Frida Karlsson til svenske Expressen.

Deltar i «Landskampen» – Northug programleder

21-åringen har nylig vært deltager i den andre sesongen av TV-suksessen «Landskampen» på TV 2, hvor Petter Northug og Gunde Svan er programledere.

Nå gjenstår det å se hvor mye TV 2 velger å vise Northug i programmet, etter forrige ukes skandale.

Landskampen går ut på at et lag med nordmenn møter et lag med svensker som skal kjempe mot hverandre i forskjellige øvelser. I de første to sesongene har det vært langrennsløpere og skiskyttere som har deltatt.

Les også: Klæbo bryter tausheten om Northug

La oss dele denne artikkelen med vennene våre slik at alle kan få med seg hva Northug sier om hendelsen forrige uke!