Petter Northugs tårer under den følelsesladde avskjeden med skisporten

Det var stor spenning knyttet til Skiforbundets pressekonferanse i Trondheim onsdag formiddag. Både TV2 og NRK meldte tirsdag kveld at bakgrunnen var å annonsere at Petter Northug avslutter satsingen på toppnivå. Det bekrefter nå hovedpersonen selv. 

ANNONSE: Spill på langrenn i vinter og få opptil 1000 kr i gratisspill

– Som mange har fått med seg har jeg tatt et valg om å legge opp som skiløper. De siste to ukene har jeg kjent at jeg er for langt etter og da gidder jeg ikke kjempe lenger når hverken kroppen eller hodet tåler mer. Jeg vil først og fremst takke foreldrene mine som alltid har støttet meg og mine to brødre som har satset med meg etter 2011, fortalte en gråtkvalt Northug på pressekonferansen.

Northug trekker frem de fire gullene i Falun i 2015 som karrierens høydepunkt og ser tilbake uten anger.

– Det er absolutt ingenting jeg ville gjort annerledes, sier han.

Selv om han ikke vil forlate sporten helt utelukker han at han blir å finne blant langrennseliten.

–Du skal ikke se bort ifra at mitt konkurransehode vil ta på seg et startnummer og gå skirenn, men noe satsing på toppnivå blir det ikke.

Langrennslandslaget bekreftet nyheten med en hyllest på sin egen Facebookside rett før pressekonferansen.

Beskjeden kommer ikke som noe sjokk, ettersom Northug selv hintet om karriereslutt tidligere i vinter. 

ANNONSE: Sjekk oddsen på verdenscupen i langrenn! Få opptil 1000 kr i gratisspill

Etter en lang og innholdsrik karriere er det nå over for 32-åringen. En karriere som blant annet har gitt 13 VM-gull, to OL-gull og seier i verdenscupen sammenlagt to ganger.

Hylles av en hel langrennsverden

Etter at nyheten om skikongen sprakk hyller nå langrennseliten Mosvik-ekspressen. TV2s langrennsekspert Petter Skinstad plasserer Northug blant de aller største gjennom tidene.

– Hvis man ser på årene fra 2005 og frem til VM i Falun er det helt vanvittig hva han har oppnådd i verdenscup, VM og OL. Særlig i verdenscup og VM. I OL har han hatt litt stang ut, men sportslig sett vil han stå igjen som en av de aller, aller største gjennom tidene. Kommersielt og oppmerksomhetsmessig vil han stå igjen som kanskje den største, sier Skinstad.til TV2.

I en kommentar i VG oppsummerer Leif Welhaven Northug slik:

«Det er jo ikke bare en idrettsutøver vi snakker om her, men den første og eneste rockestjernen på ski.»

Før han avslutter:

«Men som stjerne er Northug åpenbart som melkesjokolade-reklamen: Ingen over, ingen ved siden.»

Selv svenskene hyller trønderen som har provosert söta bror gjennom hele karrieren.

– En drøy jævel som når han var på sitt beste var jævlig vanskelig å slå.Takk for alt, Petter! hilser Emil Jönsson Haag ifølge Aftonbladet.

–Herlighet! Skal mitt idol gi seg, uttalte Federico Pellegrino til langrennsekspert Ernst Lersveen ifølge TV2.

ANNONSE: Sjekk ut NordicBets julekalender og motta eksklusive tilbud hver dage hele julen

Del artikkelen for å hylle en av historiens største norske idrettshelter! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);