Skiforbundet støtter Johaug med millionbeløp - Sportsbibelen

Skiforbundet støtter Johaug med millionbeløp

Therese Johaug risikerer forlenget dopingutestengelse fra domstolen CAS, men det er det norske skiforbundet som tar regningen.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte mandag å anke Johaugs dopingsutestengelse på 13 måneder til Den internasjonale idrettsdomstolen (CAS). FIS ønsker at CAS skal gi den norske langrennsstjernen en «fornuftig forlengelse» av straffen. Det kan føre til at hun går glipp av OL i 2018.

Heldigvis for Johaug slipper hun å betale kostnadene for rettsakene fra egen lomme. Det norske skiforbundet har allerede betalt rundt 700 000 kroner og regningen kommer til å stige ytterligere gjennom en rettsomgang i CAS.

– Langrennskomiteen er enig om å videreføre støtten til Therese når det gjelder dekning av advokatutgifter i forbindelse med ankesaken fra FIS, sier Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen, til VG.

Under utestengelsen har ikke Johaug lov til å trene med det norske laget eller få noen annen idrettslig støtte fra skiforbundet. Dette selv om det var landslagets lege som anbefalte Johaug å bruke leppekremen med clostebol, et råd landsutøverne er pliktet til å følge. Dette er trolig noe av årsaken til at skiforbundet støtter skistjernen økonomisk.

– Det er uvanlig at advokatutgiftene til utestengte utøvere blir dekket av et nasjonalt særforbund, sier jurist og CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson til VG.