Svensk skihelt etter Ulvangs utspill: – Ikke rent mel i posen

Onsdag fortalte Vegard Ulvang om doping i langrennsmiljøet på 90-tallet. Nå tar også det svenske skiikonet Torgny Mogren bladet fra munnen.

– Det var opplevelser fra dopingkontrollen på 90-tallet hvor det var løpere som opplagt ble tatt i juks, men som det ikke ble kommunisert rundt. Så det var en ubehagelig opplevelse, sa Vegard Ulvang til NRK.

Svenske Torgny Mogren konkurrerte på samme tid som Ulvang. Han vant OL-gull på stafett i 1988 og tok flere VM-medaljer utpå 90-tallet. Han bekrefter Ulvangs opplevelser.

– Vi visste at det skjedde saker og ting. Man følte at det ikke alltid var rent mel i posen, men hva skulle man gjort? Det var bare å gjøre det man skulle og gå sitt eget løp, forteller Mogren til Expressen.

Svensk dopingjournalist ut mot Norge: – Som Nord-Korea

Han forteller at det var frustrerende å vite at man som ren løper muligens konkurrerte mot dopede utøvere, uten at det ble rettet oppmerksomhet mot dem.

Mogren avviser ikke at det fortsatt kan finnes hemmeligheter rundt doping på 90-tallet.

– Det er ikke umulig at noen sitter på saker. Men så lenge sakene ikke kommer frem, kan man ikke sitte og anklage individer og organisasjoner. Man vil ha fellende bevis. Det ble gjord blodtester på 90-tallet. Disse burde legges frem. Jeg har hørt rykter om at enkelte viser veldig høye verdier. Men det er jo rykter, ikke bevis.

DEL artikkelen og fortell hva du mener om dette!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);