Svenske ekspertens brutalt ærlige ord om Therese Johaug – sier det ingen svensker vil høre: «Mange kommer til å bli irriterte»

Suksess for Petter Northug og Therese Johaug i Norge.

Nå sier den svenske eksperten Anders Blomquist det ingen svensker vil høre.

– Jeg tror at mange som i dag er i verdenseliten kommer til å bli irriterte, sier SVT-eksperten.

Det har lenge vært snakk om et virkelig sensasjonelt comeback i langrenn for to av sportens all-time storheter, Petter Northug og Therese Johaug. Neste vinter er det VM i Trondheim, som gir ikonene motivasjon til å satse mot comeback. Og i helgen viste begge at de har det som skal til.

«Blommans» ord om ikonene

I Therese Johaugs første offisielle skirenn siden hun avsluttet karrieren og ble mor, slaktet hun all motstand på tremila. Petter Northug tok på sin side en oppsiktsvekkende andreplass på lagsprinten. Nå mener SVT-ekspert Anders Blomquist at det ville skapt ringvirkninger om duoen bestemte seg for å satse mot VM.

– Dette er de to største stjernene som kommer tilbake med en kraft utenfor langrenn og utenfor idrettens verden også. Jeg tror mange som i dag er i verdenseliten ville blitt irritert, fordi de vil ha rampelyset for seg selv. De liker ikke at skiløpere som har sluttet en gang kommer tilbake, sier SVT-eksperten.

Anders Blomquist tror imidlertid at spesielt Johaug og Northug ville tilført langrenn enormt mye, og at interessen for neste års VM ville bli enorm.

– Men når det gjelder de to, så tror jeg de fleste synes det er gøy at de kommer tilbake, for de har betydd så mye for langrenn, sier han.

Ordene ingen svensker vil høre

Blomquist er ikke overrasket over at de begge fortsatt kan prestere så bra. I stedet er det noe helt annet som får ham til å reagere.

– Har du motivasjonen kan du fortsatt holde et veldig, veldig høyt nivå i en slik utholdenhetsidrett som langrenn. Det er ikke så rart. Det merkelige er at etter all suksessen og etter alt de har gjort, har de iver til å trene så mye som trengs og fortsette å ville så mye, og grave dypt når det trengs. Det er unikt med Johaug og Northug.

Anders Blomquist. Foto Ulf Palm / TT

Anders Blomquist er også sikker på at Johaug vil utfordre om medaljer når VM venter, dersom hun bestemmer seg for å stille.

– Når det gjelder Therese Johaug… hun har nivået. For henne handler det kun om hun vil, om familien vil, og hun vil gjøre den nødvendige investeringen. Bestemmer hun seg for det, så blir hun en av favorittene når det er tid for femmila i Trondheim-VM, sier han.

Blomquist kommenterer også Northugs sjanser til å nå en VM-tropp.

– For Petter Northug er det en litt annen situasjon. Det han gjorde var fantastisk. Med tanke på alderen hans, sensasjonelt bra. Men de norske mennene er best i verden. Skal man ta plass der, skal det utrolig mye til, og jeg tror egentlig ikke at Petter har mulighet til det på sin alder. Men tar han en plass i laget, så er du en av favorittene.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev