Svenske raseriet mot NRK etter oppstyret under verdenscupen – Frida Karlsson reagerer: «Det er dumt»

Det ble ingen svensk vinner på sprinten i Trondheim.

Men det er ikke det som vekker sinne i den svenske leiren.

– Jeg var ikke glad for det, sier Moa Ilar til Dagbladet.

For første gang denne sesongen ble det en ikke-svensk vinner på verdenscupsprinten for kvinner i Trondheim. I stedet for norske Kristine Stavås Skistad, som leverte på hjemmebane.

Norsk seier

Uansett ble det dobbelt svensk på pallen, siden Linn Svahn ble nummer to og Emma Ribom ble nummer tre. Ribom hadde vunnet begge spurtene frem til den i Trondheim. Men Stavås Skistad var også en av favorittene for dagen, og med publikum i ryggen kunne nordmannen ta sesongens første verdenscupseier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Svensk sinne

Rett før det var tid for å velge heat til kvartfinalen på sprinten, sto de svenske løperne i ring og diskuterte taktikk. Da dukket NRK opp med en mikrofon som de holdt over den svenske grupperingen for å høre taktikken. Det ble ikke satt pris på.
– Den hang og dinglet over oss. De ville trolig avlytte taktikkpraten vår. Det virket som om hele verden ville vite hva vi tenkte. Vi må begynne å snakke i koder, så ingen skjønner hva vi sier, sier Linn Svahn til Dagbladet.

Neste sesong arrangeres ski-VM i nettopp Trondheim. Før verdenscupkonkurransene meldte NRK at de vil teste ut nye TV-teknologier under helgens prøve-VM, foran neste års Ski-VM. Men det var ingenting som hadde blitt direkte kommunisert med det svenske landslaget.

– Vi ville ikke at folk skulle høre for mye taktikk. Vi vil ha det for oss selv. Jeg var ikke glad for at mikrofonen kom. Vi sukket og lurte på hvorfor den måtte være der. Det er bare slik det er. Det er nok en del av sporten, men noen ganger føler jeg at de kan komme i nærheten, sier hun, forteller Moa Ilar til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Karlssons mening

Flere norske skiløpere sa at det var noe skiløperne måtte tåle, og at det ikke var noen stor sak. Frida Karlsson er litt på samme spor.

– Jeg tror ikke det betyr så mye, men noen i laget ville at vi skulle flytte oss. Det er dumt av oss å røpe alle våre hemmeligheter, sier Karlsson.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev