Therese Johaug og skilandslaget mister trener Geir Endre Rogn – kona alvorlig syk

Landslagstrener for de norske langrennsjentene, Geir Endre Rogn, trekker seg som trener på skilandslaget. Det bekrefter han til NRK.

«Jeg velger å takke nei til ny kontrakt, dessverre. Jeg har fryktelig lyst til å fortsette, men det trengs at jeg er mer hjemme og sørger for stabilitet og ro for både min kone og de to sønnene våre», sier landslagstreneren til NRK.

Rogn meddeler at kona hans er alvorlig syk, og venter på en organtransplantasjon.

Rogns egne ord

Det norske skiforbundet deler også nyheten tirsdag i en pressemelding.

«Trener for langrennsjentene, Geir Endre Rogn velger å ikke fornye sitt engasjement. Hensynet til familien veier tyngst i beslutningen. Rogn har vært ansatt i Skiforbundet de fire siste sesongene, nå får omsorg til kone, barn og hjemgården i Valdres første prioritet», heter det i pressemeldingen.

Rogn synes selv det er helt nødvendig for han å gi seg som landslagstrener, men meddeler i pressemeldingen at han føler han har hatt en «drømmejobb.»

«Det er tøft å gi slipp på det som virkelig har vært en drømmejobb, men familien går foran alt. Kona mi sliter med alvorlig sjukdom og da trengs det at jeg er til stede i hverdagen for å skape ro og stabilitet for henne og de to sønnene våre», sier Rogn.

Rogn har hatt et spesielt ansvar for den delen av laget som har base på Lillehammer.

De det gjelder er Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Tiril og Lotta Udnes Weng, samt Oslo-baserte Therese Johaug.

Beitostølen 20191121. Therese Johaug og trener Geir Endre Rogn th. pressetreffet på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Les også: Oppsiktsvekkende nyhet om Frida Karlsson (20) etter seieren i Holmenkollen: «Utrolig synd»

Nå legger vi igjen et ❤️ til Geir Endre Rogn og familien for å vise dem støtte!