Bekreftet: Ole Gunnar Solskjær blir Manchester United-manager

Solskjær forlater Molde og blir manager i Manchester United.

Det bekrefter klubben onsdag.

ANNONSE:Sjekk den heftige oddsbonusen på Premier League!

Nå er det klart at Solskjær tar over den engelske storheten frem til sommeren, etter at José Mourinho måtte forlate klubben tirsdag.

– Manchester United er klubben i mitt hjerte, og det er fantastisk å komme tilbake i denne rollen. Jeg ser virkelig frem til å jobbe med den talentfulle troppen vi har, støtteapparatet, og alle i klubben, sier Solskjær ifølge klubbens hjemmeside.

Ed Woodward sier følgende etter ansettelsen av Solskjær:

– Ole er en klubblegende med stor erfaring, både på banen og som trener. Hans historie i Manchester United viser at han lever og ånder for klubben og kulturen her, og alle i klubben er henrykt over å ha han og Mike Phelan tilbake.

– Perfekt person

Den anerkjente ESPN-journalisten Mark Ogden var blant dem som først meldte at nordmannen var aktuell som manager på Old Trafford. Og i et intervju med Eurosport.no tirsdag kveld meldte Ogden følgende om Solskjær-overgangen:

– Han er en perfekt person til dette i den forstand at han kan bringe folk sammen igjen. Fasiten fra Cardiff er dårlig, men før det var han en av de som ble lansert som en potensiell Ferguson-erstatter, så navnet har vært der lenge. Med José Mourinho har atmosfæren blitt så dårlig at det kunne ikke fortsette, mener ESPN-journalisten.

Samme mann skriver for ESPN at Solskjær får jobben frem til sommeren, men at førstevalget til å ta over permanent skal være Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Møter sin gamle arbeidsgiver i første kamp

Nordmannens første kamp som United-sjef blir dermed lørdag kveld, mot sin gamle arbeidsgiver Cardiff, som han mislyktes totalt i som trener i 2014.

Solskjær får med seg Sir Alex Fergusons tidligere assistent, Mike Phelan, ved sin side.

45-åringen fra Kristiansund tar over et United-lag som ligger hele 19 poeng bak serieleder Liverpool, og elleve 11 poeng bak den viktige fjerdeplassen.

ANNONSE:Få opptil 2000 kr i spill på Premier League!

Sparket tirsdag morgen

José Mourinho ble sparket som United-sjef tirsdag morgen. Etter at Sir Alex Ferguson ga seg i klubben, har i tur og orden David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho måttet forlate sjefsstolen på Old Trafford.

Mourinhos siste kamp ble dermed 1-3-tapet mot erkerivalen Liverpool. Etter Mourinhos exit begynte straks Solskjær-ryktene å svirre i engelske medier. Nordmannen skal være mannen som får smilene tilbake i Manchester, etter at fansen har gått lei av Mourinhos defensive tilnærming.

Elsket av fansen

Solskjær spilte selv for United fra 1996 til 2007, og ble en elsket mann blant United-fansen.

Han startet også sin trenerkarriere i klubben, da han trente Uniteds reservelag fra 2008 til 2011. Der var han blant annet trener for Paul Pogba, som har kommet på kant med Mourinho etter returen fra Juventus.

ANNONSE:Få opptil 2000 kr i oddsbonus på Premier League!

Dette blir spennende! Tror du Solskjær vil lykkes i United? Si din mening i kommentarfeltet. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);