Erling Braut Haaland får plass på eksklusiv liste – sammen med én annen nordmann

Erling Braut Haaland (19) har hatt en forrykende sesong, både som Red Bull Salzburg-spiller og Borussia Dortmund-spiller.

For det østerrikske laget scoret han på bestilling hele sesongen, åtte av målene scoret han også i verdens gjeveste turnering – Champions League. Kun superspissen Robert Lewandowski har flere nettkjenninger i turneringen denne sesongen med sine ti mål.

Haaland meldte sin overgang til den tyske storklubben Dortmund i januar, hvor formen bare har blitt bedre. Åtte mål på fire kamper i alle turneringer er det 19-åringen har å vise til.

På grunn av kvalitetene han allerede besitter i såpass ung alder kan man anta at Haaland kommer til å prege fotballverdenen i stor grad fremover.

Det mener i alle fall den engelske avisen Daily Mail, som trekker han frem som den spilleren som vil prege det neste tiåret mest av alle fotballspillere.

«Det var på et tidspunkt denne sesongen flere som fortsatt stilte spørsmålstegn rundt Erling Haaland. Jada, han smadret inn mål i Champions League, men han testet seg bare innenlands i den østerrikske Bundesliga. Han har siden flyttet til Borussia Dortmund, hvor han har scoret sju mål på 133 minutter i Bundesligaen og har bevist for alle tvilere at de tok feil», skriver Daily Mail før de fortsetter:

«Det tok ham bare 34 minutter å score et hat trick i debuten. Han er et unikt talent. Haaland er sterk, men elsker å løpe av, eller fra den siste forsvareren. Han har de tekniske evnen til en mye mindre mann, delvis fordi han var liten frem til midten av tenårene da han gjennomgikk en plutselig vekst. Mer enn noe annet, han er avhengig av mål og jager alltid sin neste nettkjenning, melder avisen.

Flere idretter trukket frem – en annen nordmann havner på lista

Avisen har plukket ut de største idrettene i verden, blant annet amerikansk fotball, rugby, Formel 1, friidrett og golf.

Og det er i akkurat golf at nordmannen Viktor Hovland (22) blir oppført som mannen som kommer til å prege golfverdenen i størst grad de neste ti årene.

«Han har en sving du ikke kommer til å glemme med det første. Sammen med spanjolen Jon Rahm (25), ser Viktor Hovland ut som den sterkeste kandidaten til å ta over for Tiger Woods og Rory Mcllroy», spår den engelske avisen.

Hovland slo for alvor gjennom som golfspiller i U.S Amateur Championship i 2018, og har siden den gang smadret flere rekorder.

«Den 22 år gamle nordmannen hadde rollen som amatøren i fjorårets Masters og satte deretter en ny rekord for laveste 72-hulls poengsum av en amatør i US Open, og brøt den forrige rekorden, holdt av ingen ringere enn Jack Nicklaus siden 1960. Ett ord – Wow», avslutter Daily Mail om den norske 22-åringen.

Les også: Klausulen i kontrakten gjør at Messi kan forsvinne gratis(!) i sommer – her er storklubbene som jakter

Listen over de som kommer til å dominere idrettene

Basketball: Zion Williamson (USA) – Den gigantiske 19-åringen spiller for New York Pelicans og har allerede begynt å sette sitt preg på NBA.

Her kan du se en video av den talentfulle basketballspilleren!

Rugby: Luis Rees-Zammit (Wales) – Denne tenåringen (19) beskrives som den nye sensasjonen i sporten.

MMA: Zabit Magomedshapirov (Russland) – Har 14 strake seire i vektklassen sin og er allerede ranket som nummer tre i verden.

Tennis: Coco Gauff (USA) – Denne kvinnene er bare 15 år gammel og har allerede slått en av verdens beste tennisspillere, Venus Williams.

Friidrett: Noah Lyles (USA) – 22 år gamle Noah Lyles vant VM-gull på 200-meter i 2019, og regnes som favoritten til å vinne OL-gullet i Tokyo på samme distanse til sommeren.

Formel : Charles Leclerc (Monaco) – Leclerc ble den nest yngste Ferrari-føreren noensinne forrige sesong. Han har vunnet to Formel 1-løp allerede.

Boksing: Daniel Dubois (England) – Tungvektsbokseren (22) er ubeseiret og har vunnet 14 av 14 proffkamper, hvor 13 har kommer på knockout.

Cricket: Prithvi Shaw (India) – 20 år gammel og har allerde vist seg som en av verdens beste cricket-spillere. Inderen spiller i hjemlig liga, for Dehli Capitals.

Bonus:

Amerikansk fotball: Patrick Mahomes (USA) – 24-åringen kom inn på den gjeve listen over quarterbacker som har vunnet Super Bowl før fylte 25 år. Forrige helg vant han sammen med Kansas City Chiefs.

Les også: Her tar legende Thierry Henry ut de 11 beste han har spilt med – en uventet svenske fikk plass på superlaget