Kylian Mbappé med hjerteskjærende ord etter straffemissen: — Det blir vanskelig å …

Mesterskapsfavoritten Frankrike er ute av EM etter straffesparkkonkurranse mot Sveits. Der ble Kylian Mbappé syndebukken, og nå kommer han med de første uttalelsene etter den sure exiten.

Frankrike har av mange vært den store favoritten til å ta EM-pokalen hjem. Men den franske EM-drømmen er nå på sjokkerende vis over, takket være en voldsom sveitsisk innspurt. Kampen endte med straffespark, der Sveits og keeper Yann Sommer dro det lengste strået.

Det så lenge ut som at Frankrike hadde sikret seg videre avansement, men de sveitsiske spillerne ville det annerledes. Etter å ha ligget under 1-0, viste Benzema hvorfor han ble tatt inn på laget igjen av Didier Deschamps med to scoringer. Paul Pogba ville også vise seg frem, noe han så til de grader gjorde med et kremmerhus av en scoring, plassert helt øverst i kroken.

En syk innspurt av Sveits dro kampen til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Resten er historie.

France’s forward Kylian Mbappe laughs during the trophy ceremony after winning the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 15, 2018. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOAD

Har underprestert

Under sommeren EM har det franske angrepet med spillere som Karim Benzema, Antoine Griezmann, Paul Pogba, og tildels Kylian Mbappé levert varene. I motsatt ende har Raphaël Varane, Presnel Kimpembe og resten av forsvaret derimot spilt under par – noe vi nok en gang fikk se mot Sveits.

Men åttedelsfinalens syndebukk er og forblir Kylian Mbappé – som bommet på det siste og avgjørende straffesparket. Både i forkant og under EM har kravet, forventningene og håpet om at Kylian Mbappe skulle stråle vært ekstremt høye. Dessverre har de ikke innfridd, og stjerneskuddet går tomhendt hjem til Paris med 0 mål i mesterskapet.

I natt kom han med en melding til de franske supporterne på Instragram, i det som mange kan kalle et hjerteskjærende innlegg med tanke på det voldsomme presset som har ligget på de 22 år gamle skuldrene til Mbappé.

«Sorgen er enorm etter dette nederlaget. Vi nådde ikke målet vårt. Jeg beklager straffebommen. Jeg ønsket å hjelpe laget, men jeg mislyktes. Det blir vanskelig å sove i natt, men dessverre er dette baksiden av sporten jeg er så innmari glad i. Jeg vet dere alle er skuffet, men jeg vil likevel takke dere for støtten, og for at dere alltid tror på oss. Det viktige nå er å reise seg og bli sterkere for den neste utfordringen som venter. Gratulerer og lykke til, Sveits», skriver han på Instagram.

For støtte av Lloris og Deschamps

De umiddelbare bildene etter straffemissen viste en ensom Mbappé i sorg. Senere den unge stjernespissen støttet av både lagkamerater og trener Didier Deschamps etter det sure nederlaget.

— Vi vinner og taper som et lag. Vi er alle ansvarlige for dette nederlaget, og vi peker ikke fingeren på enkeltspillere. Vi ga alt, men straffer er som et lotteri, og i kveld hadde vi ikke flaksen på vå side. Det gjør vondt, men sånn er fotball. Noen ganger elsker man det, og andre ganger gjør det vondt, sier keeper Hugo Lloris.

— Kylian er åpenbart veldig påvirket av dette, men det skal ikke legges noe skyld på ham alene. Han gikk opp og påtok seg ansvaret. Men noen ganger bommer man, sier Deschamps.