Wayne Rooney med oppsiktsvekkende utspill om Manchester Uniteds fremtid

Wayne Rooney regnes som en av, hvis ikke den største Manchester United-legenden i Premier League-historien.

34-åringen tilbragte 13 sesonger av sin proffkarriere hos de «Røde djevlene», før han i 2017 forlot Manchester United.

Sesongen etter tilbragte han i Everton, hvor han fortsatte å vise form, da han nettet 10 mål på 31 kamper for «The Toffees» i Premier League. Senere dro han til amerikanske DC United hvor han storspilte i halvannen sesong.

Men fra og med januar 2020 har Rooney spilt for Championship-klubben Derby County – og torsdag kveld tok Rooneys nye klubb imot Manchester United på Pride Park til den 5. runden i FA-cupen. Det endte med en 3-0-seier til Manchester United, som hadde kontroll under store deler av kampen.

Det var knyttet stor spenning til om Rooney kom til å score mot gamleklubben, men slik ble det ikke.

Han var dog ekstremt nære mål i andre omgang, da han sendte avgårde en frisparkperle mot nærmeste kryss, men Uniteds sisteskanse Sergio Romero hentet fram sine beste egenskaper og fikk avverget et Rooney-mål.

Tviler på Champions League-spill med det første

Men i forkant av kampen som skulle gi Rooney et gjensyn med gamleklubben, så publiserte den britiske avisen «The Guardian«et lengre intervju med 34-åringen, hvor han gav klar beskjed om hva han synes om situasjonen i Manchester United for øyeblikket og hvor høye målsetningene deres burde være.

«Det viktige er at de prøver å komme seg inn i Champions League i år. Det er veldig trangt for øyeblikket. Jeg tror det vil hjelpe dem mye hvis de kan gjøre det, men det kommer til å ta tid. Det kommer til å ta to eller tre år, tror jeg», sier Rooney om gamleklubbens muligheter til å melde seg inn i det gjeveste selskap. United ligger kun tre poeng unna Chelsea på tabellen, som innehar 4.-plassen i Premier League.

Rooney, som er den mestscorende Manchester United-spilleren gjennom tidene, har også en klar formening om hvordan Ole Gunnar Solskjær og klubben skal forbedre seg gradvis.

Les også: Troverdige kilder: Manchester United leder jakten – kan knuse overgangsrekorden for superstjernen

«Trenger å la noen gå»

«United trenger å hente noen spillere, og jeg mener de trenger å la noen gå også. Innen to til tre år må de begynne å utfordre igjen. De siste ukene har de blitt bedre, og det ville vært fint å se dem hente inn to eller tre nye spillere til sommeren, og ta steget for å komme litt nærmere målet», sier United-legenden til The Guardian.

Er du enig med Wayne Rooney? Eller er United-stallen god nok/ har nok potensial til å komme til Champions League i nærmeste fremtid?

I løpet av sine 13 sesonger i Manchester United vant Rooney tolv trofeer, spilte 559 kamper og scoret 253 mål. I 2008 vant han Champions League med klubben.

Les også: Nær venn avslører – hit vil Cristiano Ronaldo flytte: «Jeg vet med sikkerhet»

Siden Rooney ankom Derby i januar har han spilt 15 kamper og scoret fire mål i alle konkurranser. I Derby spiller firebarnsfaren midtbanespiller.

Manchester United ligger for øyeblikket på en 5.-plass i Premier League, med tre poeng opp til Chelsea på 4.-plass.

Det skiller kun ni poeng fra Chelsea på 4.-plass på tabellen og ned til Crystal Palace på 12.-plass i Premier League.

Les også: Kilder: Storklubben går nå «all in» for Erling Braut Haaland – med et bud på 775 (!) millioner kroner