Flere nye smittetilfeller i Håndball EM – to spillere har testet positivt

To serbiske spillere har til nå testet positivt for korona. Hvis smitten er enda mer omfattende må hele laget ekskluderes fra mesterskapet ifølge dansk ekspert.

Norge imponerte i åpningskampen av EM i Danmark med en meget overbevisende seier over Polen. Før dag to av mesterskapet er det derimot ikke bare det sportslige som står i fokus. Det har nemlig kommet flere dårlige korona-nyheter.

Håndball EM i Danmark har allerede blitt hardt rammet av koronapandemien, med positive prøver hos Norges kommende gruppemotstander Romania tidligere denne uken. Nå har det kommet enda flere positive testresultater hos en av deltakernasjonene.

Foto: Vidar Ruud / NTB

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Dansk ekspert: Hvis smitten har spredt seg må de ekskluderes

I en pressemelding fra EHF kommer det fem at to serbiske spillere så langt har testet positivt for koronavirus. Det serbiske laget er nå satt i karantene i påvente av nye testresultater lørdag.

Serbia skulle egentlig spilt sin første kamp i gruppespillet mot regjerende verdensmester Nederland på fredag, men denne kampen er nå utsatt.

De nærmeste dagene blir dermed avgjørende for serbernes deltakelse i mesterskapet. Håndballekspert i danske TV2 mener at det kan være behov for å ekskludere hele det serbiske laget fra turneringen.

– Hvis smitten har spredt seg i det serbiske laget, så må de ekskluderes fra EM, fastslår håndballekspert Bent Nyegaard i dansk TV2, ifølge norske TV2.

Serbia er i gruppe med vertsmasjonene nevnte Nederland, Ungarn og Kroatia.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken