Charlotte Kallas ærlige ord etter Therese Johaugs kritikk – innrømmer selv: «Det hadde vært…»

Den norske skidronningen Therese Johaug lufter sin klokkeklare kritikk.

Det får den svenske skidronningen Charlotte Kalla til å svare.

– Det hadde vært gull verdt, innrømmer Kalla overfor SVT Sport.

Det er for tiden krise i Norge innen langrenn på damesiden. I løpet av sesongen har de blitt fullstendig skygge av de amerikanske distanseløperne og de svenske sprintstjernene.

Norges krise

Det er riktig at Tiril Udnes Weng vant verdenscupen sammenlagt i fjor, men i år har de norske langrennsløperne ikke vært til å kjenne igjen. Noe alvorlig må skje for å snu den triste trenden og nå strekker to av landets største ut sine hjelpende hender.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Etter at både Marit Bjørgen og Therese Johaug avsluttet sine suksessrike karrierer, har de etterlatt seg et stort tomrom bak seg. Nå vil den legendariske duoen hjelpe og begge kan tenke seg en slags leder- eller rådgiverrolle på det norske kvinnelandslaget.

Kallas svar

Men ingen av dem har fått noen forespørsler ennå, noe Johaug tydelig kritiserer. Selv den svenske skidronningen Charlotte Kalla synes det er rart.

– De har mye erfaring som ikke kan leses inn, som det hadde vært verdt å ha en rask innføring i, sier Kalla til SVT og håper at Norge rykker opp på kvinnesiden.

– Supertøft å ikke få ut det man er god på. For de har kapasitet. Jeg håper og tror de kommer igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Therese Johaug og Charlotte Kalla. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kalla har selv hjulpet til med det svenske juniorlandslaget etter at hennes egen skikarriere tok slutt. I fjorårssesongen var hun sidekick til juniortrener Andreas Domeij og deltok på treningsleirer med de unge skijentene.

– Det ga meg mye. Siden den gang har jeg fått veldig hyggelige tilbakemeldinger fra både ryttere og ledere rundt omkring, at de satte pris på min deltakelse. For min del vokste jeg virkelig i en rolle som var helt ny for meg, lederrollen, forteller Kalla til TV-kanalen.

Men om hun kan tenke seg en vanlig lederrolle i fremtiden, er hun ikke så sikker på.

– Jeg vet virkelig ikke. Akkurat nå er fokuset et helt annet sted. Jeg har egentlig ikke tenkt på det, sier Kalla i intervjuet.

Hva synes du om Norges situasjon? Del artikkelen og si din mening!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev