Det gigantiske raseriet mot Norge etter avgjørelsen i VM – profilen ser helt rødt: «Det er bullshit» - Sportsbibelen

Det gigantiske raseriet mot Norge etter avgjørelsen i VM – profilen ser helt rødt: «Det er bullshit»

Norges uvanlige avgjørelse i VM har blitt møtt med sterke reaksjoner. Nå er det gal sag av den tidligere langrennsløperen Devon Kershaw. – Det er pisspreik. Bare hold kjeft, sier han.

Norges Skiforbund er i en finanskrise, og det er utøverne som betaler prisen. De neste konkurransene i verdenscupen er i Nord-Amerika, men til de konkurransene har Norge sendt en redusert tropp, og årsaken er at de rett og slett ikke har råd til å sende alle utøverne som faktisk er kvalifiserte og klare til å konkurrere.

Stort sinne over avgjørelsen

I verdenscupen er det en «rød gruppe», som består av de 15 beste utøverne på sprint og distanse i verdenscupen de siste tolv månedene. Sprinterne som er i rød gruppe får subsidierte reisekostnader og hotell betalt av FIS, og det er kun ryttere fra rød gruppe Norge velger å sende til andre siden av Atlanteren. Det betyr at flere stjerner blir tvunget til å stå over.

Saken fortsetter etter bildet.

Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) blir tildelt gullmedalje for langrenn lagsprint på Pyeongchang Medals Plaza i Pyeongchang i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Henrik Dönnestad, Iver Tildheim Andersen og Jan Thomas Jenssen, som alle har vært på pallen i verdenscupen denne sesongen, får alle stå over konkurransene. Og det får tidligere langrennsløper Devon Kershaw fra Canada til å se rødt. I sin podcast, «Devon Kershaw Show», raser hun mot Norges Forbund.

– Det er latterlig av Norge å beholde verdenscupvinnere hjemme fordi det ikke er i «rød gruppe». Se på alle andre nasjoners budsjett. Det er tull, sier han ifølge Dagbladet.

«Bare hold kjeft»

Kershaw, som vant VM-gull på lagsprinten i Oslo i 2011, mener at andre nasjoner klarer å ta samme tur, og at Norges Skiforbund må holdes ansvarlig for avgjørelsen.

– Bare hold kjeft. På en eller annen måte klarer USA å ha et lag og utover i Europa fra den andre uken i november til slutten av mars, sier han.

LES OGSÅ: Petter Northugs gigantiske raseri – etter den pinlige detaljen midt i den norske kjempekrisen: «Hvor dum kan man være?»

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Kershaw mener også at det er på tide at forbundet undersøker seg selv og ser hvor de kan spare penger andre steder.

– Hvis du har et så skjørt budsjett at selv ikke verdenscupvinner Jan Thomas Jensen får gå på en konkurranse som passer ham, så bør man kanskje gå inn på kontoret i Norge og se over administrasjonen og hvor de overtallige ansatte befinner seg, sier han.

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev