Flere norske skistjerner vrakes til årets Ski Tour – OL-vinner fra Pyeongchang utelatt

Mandag 10. februar bekrefter det norske skilandslaget hvilke utøvere som skal gå sesongens Ski Tour.

Det norske landslaget kan ta ut ti menn og ti kvinner til touren, og det er veldig stor konkurranse blant herrene til å komme blant de utvalgte, da det er godt over ti personer som kan hevde seg i touren.

Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger. Pål Golberg og Hans Christer Holund hadde allerede fått klarsignal til å gå touren, som varer fra 15.-23. februar, hvorav rennene arrangeres i Sverige og Norge.

Mandag blir Martin Johnsrud Sundby, Erik Valnes, Finn Hågen Krogh og Martin Løwstrøm Nyenget tatt ut som de fire siste til touren.

Det betyr at langrennsløpere som Sindre Bjørnestad Skar, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Håvard Solås Taugbøl og Jan Thomas Jenssen ikke blir å se på startstreken.

Didrik Tønseth vant OL-gull med det norske stafettlaget senest i 2018 Sør-Korea i Pyeongchang, men anses altså ikke å være blant de ti beste langrennsutøverne i Norge for øyeblikket.

Rennene i touren kommer til å arrangeres i Åre, Östersund, Storlien-Meråker og Trondheim.

Langrennslandslaget har postet to innlegg hvor det står hvilke herrer og kvinner som kommer til å representere Norge i den kommende touren (se bildet for kvinnenes uttak lenger nede i artikkelen).

Hva synes du om uttaket? Ville du gjort noe annerledes?

Les også: Russerne ut mot Johannes Høsflot Klæbo: «Et psykologisk angrep»

For de norske kvinnene var det et mindre overraskende uttak:

Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Julie Myhre, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng ble tatt ut blant de norske kvinnene.

Les også: Brudd for Johannes Høsflot Klæbo

La oss vise det norske landslaget støtte ved å dele denne artikkelen!